2022.06.28. 12:15:00 6830 228

Ne hagyd a tornazsák és az iskolatáska tisztítását augusztusra! Így csináld!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az iskolába járás, a túrázás vagy akár csak egy nap eltöltése a parkban mind-mind látható nyomot hagyhat a hátizsákokon. Az rendben van, hogy hazaérve egy fertőtlenítő törlőkendővel letöröljük kívülről a táska anyagát, de ez nem elég, rendszeresen időt kell szánnunk az alapos tisztításra. A különböző foltok és az általános szennyeződések a helyes módszerrel könnyen kitisztíthatók, így gyakorlatilag teljesen újnak tűnhet az adott darab.

Hátizsák tisztítása - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hátizsák tisztítása

Mielőtt nekiállunk magának a tisztításnak teljesen ürítsük ki a hátizsákot, húzzuk szét a cipzárakat és fordítsuk ki az összes zsebet. Fordítsuk fejjel lefelé a hátizsákot egy szemeteskuka felett, és rázzuk a pöszmöszöket és a morzsákat belőle. A varratok közé ült szennyeződéseket eltávolításához használhatjuk a porszívó résszívó fejét.
Természetesen az adott táska vagy zsák anyagának és a címkén jelzett mosási utasításokat figyelembe illik venni, de alap esetben nem nagyon lőhetünk mellé a következő lépéseket követve.

Moshatjuk mosógépben a hátizsákokat?

Amennyiben a kezelési címkén található utasítások szerint megtehető, nyugodtan tegyük bele mosógépbe az iskolatáskát. A nagymértékben nejlon vagy poliészter alapanyagból készült hátizsákot a legrövidebb kímélő programon, fehérítőmentes mosószerrel és folteltávolítóval moshatjuk ki. A gépbe mást ne tegyünk és a táskát is csak nagy hálós mosótáskába téve – vagy ennek hiányában egy régi párnahuzatba rejtve – rakjuk a dobba.
Egyes hátizsákok még akkor is elveszíthetik eredeti formájukat, ha az anyag mosógépben mosható, ezért ajánlottabb kézzel mosni ezeket a táskákat.

Hogyan mossuk ki a hátizsákot mosógép nélkül?

Ha a hevederek szőtt anyagból készültek, és kivehetők, először mossuk ki azokat meleg, mosószeres vízben, majd alaposan öblítsük ki hideg vízben. Végül töröljük át és szárítsuk meg a levegőn.
Keverjünk el egy kevés mosogatószert egy kis tál meleg vízben, és egy szivacs segítségével töröljük át vele a hátizsák belsejét. A beszáradt foltok súrolásához használhatunk kefét is. Ezután mossuk át a hátizsák külső felét is, különös figyelmet fordítva azokra a területekre, amelyek a leggyakrabban érintkeznek a bőrünkkel vagy a talajjal.
Egy tiszta, nedves mikroszálas kendővel töröljük át kívül-belül a hátizsákot. A művelet többszöri öblítés beiktatásával ismétlendő, hogy az összes szappanmaradék el tudjuk távolítani.

Miként szárítandó a hátizsák?

Ne szárítsuk szárítógépben a hátizsákot, mert az anyaga könnyen tönkre mehet a magas hő hatására, ehelyett egy tiszta és száraz törülközővel átitassuk fel a táska belsejében és külsején található nedvességet. Ezután akasszuk fel fejjel lefelé és hagyjuk jól szellőző helyen a levegőn megszáradni.

A tornazsákok fertőtlenítése

Időnként előfordul, hogy az átizzadt tornaruhák napokig a hátizsákban maradnak. Az ezekből származó baktériumok kellemetlen szagokat okozhatnak, és beleivódhatnak magába a tornazsákba is. Mivel a klóros fehérítő károsíthatja a hátizsák belsejének bevonatát, használjunk helyette nem fehérítőszeres fertőtlenítő kendőt.
Alaposan töröljük ki a hátizsák belsejét, ügyelve a varratokra és a sarkokra. A tornazsák külsejét antibakteriális szövetfertőtlenítővel. pl. spray formában kapható tisztítószerekkel ajánlott lekezelni.
Mielőtt újból használatba vennénk a tornazsákot, győződjünk meg róla, hogy a hátizsák teljesen megszáradt.

Forrás: www.goodhousekeeping.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A férfiak vagy nők barátsága tart tovább?

Fordíthatjuk tekintetünket a világ bármely részére, mindenhol meggyőződhetünk „az ember társas lény” örökigazságáról. Egymagában a teremtés koronájaként méltatott emberi lény gyenge, örökös célpontja a veszélynek, fenyegetettségnek. Ezért emberi kapcsolatok és együttműködések bázisára épülő társadalmat rendezett maga köré, melyben megosztotta a tevékenységeket, szorosabbra fűzte az ember-ember köteléket. Mindeközben észlelte, hogy bizonyos kapcsolattípusokért érdemes többet munkálkodni, azok minőségét folyamatosan növelni – leginkább a család, a rokonság, a partnerkapcsolat és a barátság tartozik ezek közé. Ez utóbbi kapcsolattípus kapcsán kérdésként merülhet fel, hogy vajon melyik nem képviselői képesek és készek hosszabb távú barátságok kialakítására és fenntartására?

Befejeztem, nem fejeztem? Tudj meg többet a Zeigarnik-hatásról

Ma milyen eddig még befejezetlenül várakozó teendők jutnak eszedbe? Ezzel szemben pedig hányszor fordul elő az, hogy olyan feladataidra gondolsz, amelyeknek a végére már sikerült pontot tenned? Mennyire érzel leküzdhetetlen késztetést arra, hogy tovább nézz egy függőben hagyott cselekményű sorozatot? Mindezek a kérdések szorosan összefüggnek a Zeigarnik-effektus néven futó jelenséggel. Hogy miről is van szó? Erre a kérdésre az alábbiakban keressük a választ.

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.