2021.12.09. 11:15:00 6856 240

Nagylelkűség kevés pénzből? Akár pénz nélkül is sokat adhatsz!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem csupán üres remény, hogy a mi kis közösségünk még a (gazdasági) nehézségek idején is összefog, ugye? Észrevetted, hogy a nem túl tehetősek gyakran nagyobb nagylelkűséget tanúsítsanak, mint akik meglehetős jómódban élnek? Tehát az adományozás és mások megsegítése egyáltalán nem pénz kérdése!

Hólapátoló kislány - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hólapátoló kislány

Megosztanám az idei szívmelengető december 6-i élményemet: A fárasztó hétkezdés után a vacsorának valót össze vadászva vonszoltam magam haza, amikor is a sétáló utcán szembe futott velem egy óvodás korú testvérpár, “Boldog Karácsonyt!” felkiáltással. Kis markocskájukban egy-egy szaloncukrot szorongattak és természetesen mindezt én kaptam. Nem csak az édességet, nem csak a kedves gesztust, hanem a reményt is, hogy van még olyan emberi értékrendet képviselő szülő, aki megtanítja a jövő nemzedékét arra, hogy mennyire jó érzés adni. Ez a két csöppség hihetetlenül boldog mosollyal nyargalt járókelőtől járókelőig, nagyokat kacagva, hogy aztán ugyanilyen boldog mosolyt hagyjanak a meglepett utca emberének az arcán.

A “jónak lenni jó” szlogent hajlamosak vagyunk kizárólag a szeretet ünnepén hangoztatni - és megélni. Tanuljunk hát a kisgyermekek önzetlenségéből és tárjuk ki a szívünket; de ezentúl egész évben!

Ne mondogasd már magadnak, hogy nem áll módodban!

A lakosság nagy része a többre való törekvést tartja kulcsfontosságú célnak. Az adósságok törlesztése és a pénzügyeik irányítására való törekvés emészti fel az energiájukat. A legtöbben emiatt nem is látják, miként és mennyit tudnának adni a jelenlegi helyzetben másoknak. Ennek a téves elgondolásnak egy része a tényleges anyagi korlátokból fakad; a legnagyobb akadályt azonban egy mentális blokk jelenti.

Nagylelkűnek lenni sokak számára bizony ijesztő és bizonytalan. Talán elhisszük azt a hazugságot, hogy ha azt adjuk, amink van (legyen az az időnk vagy egyéb erőforrásaink), akkor nem marad elég belőle nekünk. A nagylelkűen élt élet első lépése az, hogy elkezdünk kreatívan gondolkodni!

Tegyél egy gyors sétát!

Ha nem tudod, vajon hol is kezd el az adományozást, tegyél egy rövid sétát: Járj nyitott szemmel és keress konkrét, de egyszerű lehetőségeket, amelyek révén segítséget nyújthatsz másoknak. Mit vehetsz észre? Egy idős szomszéd, akinek fizikai állapota már hagy kivetnivalót maga után pl. nehezen oldja meg a bevásárlást vagy a hólapátolást. De a templomok és közösségi házak karitatív akcióihoz is mindig szükség van önkéntesekre, és a felesleges használati tárgyak elajándékozása szintén remek lépés. Ugye, hogy a nagylelkűség nem egyenlő a dollárjelekkel? Nyisd ki a szemed (és a szívedet), hiszen rengeteg mód van arra, hogy pénz nélkül is nagylelkűek lehessünk!

Használd ki a csapatmunka erejét!

Jöjjön rögtön két közhely: Egységben az erő és sok kicsi sokra megy, azaz a közös erőfeszítés nagyobb változást hozhat. Jelenleg számos platform létezik, amelyek könnyebbé teszik a közösségi szerveződést, legyen az akár pénzgyűjtést egy közös ügy érdekében, de léteznek már kifejezetten adománygyűjtő webhelyek, ahol egy-egy szerinted égető probléma megoldásához járulhatunk hozzá. (Természetesen előbb nézz utána, hogy az adományod tényleg a rászorulókhoz érkezik-e meg.)

Forrás: www.hopeforwomenmag.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...