2015.06.12. 11:23:34 8006 198

Nagyik és papik az online kaszinókban és a pókerasztalnál
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A kaszinó, a kártyázás és más szerencsejátékok akár a nyugdíjasoknak is kielégítő szórakozási lehetőséget nyújthatnak. A legtöbbjüknek sikerül is megtalálni a megfelelő egyensúlyt az életük többi területe és a játék között, de akadnak rizikófaktorok, amelyek miatt esélyesek arra, hogy problémájuk alakuljon ki.

Idősek a pókerasztalnál - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Idősek a pókerasztalnál

Miért vannak veszélynek kitéve a nyugdíjasok?

  • Nyugdíjas korban hirtelen több szabadideje lesz az embernek, ami ahhoz vezethet, hogy több időt töltünk a játékkal, mint eredetileg terveztük.
  • A bevétel csökkenhet ebben az időszakban, és a veszteség így érzékenyebben érinthet.
  • Van, aki a szerencsejátékokba menekül a magánéleti problémái miatt.

Hogyan előzhető meg, hogy vénségünkre váljunk játékfüggővé?

Minél több mindent tudsz a szerencsejátékokról, annál jobban a helyén fogod tudni kezelni a helyzetet. Íme néhány tipp, ami segíthet abban, hogy a játék játék maradjon.

Legyen más hobbid is!

Ne csak az internetes pókerasztalt bámuld nap hosszat, szakíts időt más hobbikra is. Soha ne legyen a szerencsejáték az elsődleges hobbid.

Szabj költségkeretet!

Tartsd kordában a játékot azzal, hogy egy meghatározott összeget szánsz rá, és tartod is magad ehhez.

Szabd meg az időt!

Könnyen elveszíti az időérzékét az ember játék közben, ezért nagyon fontos, hogy erre odafigyelj. Tervezd meg előre, hogy mennyi időt fogsz játszani, sőt még a szüneteket is, és tartsd magad ehhez.

Ne hajszold az elveszített pénzt!

A szerencse forgandó. Ha veszítettél, ne gondold azt, hogy sitty-sutty visszanyerheted. Ne kergesd az elveszett forintokat. Új nap, jobb kártyajárás.

Ne vigyél érzelmeket a játékba!

A hangulatod befolyásolhatja a viselkedésedet játék közben. Ha mérgesen játszol, előfordulhat, hogy meggondolatlan döntéseket hozol, melyeket egészen biztosan megbánsz. Ilyenkor inkább mondj nemet a játékra, legyél tudatos!

A játékszenvedély betegség, tudj meg róla többet: Játékszenvedély? Vedd észre!

Forrás: gamesense.bclc.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...