2021.04.13. 15:34:00 8344 239

Mutasd a profilod, megmondom, ki vagy!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A közösségi média több felületén is megjelenhetünk személyes profilunkkal, a nevével ellentétben azonban sokak esetében ez nem is annyira privát. Akarva-akaratlanul a szükségesnél több információt is kiadhatunk vagy teljesen téves benyomást is kelthetünk az adatlapunkon szemlélődőkben.

Árulkodó képek: szelfi vagy tájkép? - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Árulkodó képek: szelfi vagy tájkép?

A nyilvános profilokban úgymond bárki nézelődhet, így az adatvédelmi beállításokat mindig figyelmesen állítsuk be! A szemfüles internetezők két külön profilt is létrehoznak: az egyiket családjukkal és közeli barátaikkal tényleg privát módon használják, míg a másik, jellemzően nyilvános profiljukat a „külvilág” számára tartják fenn. Ez utóbbiban azonban csak alaposan megtervezett bejegyzések kapnak helyet, amik kedvező színben tüntetik fel az egyént pl. munkáltatók szemében.

Amit internetes lábnyomunk mesél rólunk:

1. Profilkép, mint elsődleges benyomás

Világos színben

  • A megbízható személyiséggel megáldott emberek természetes hatású fotóin nem cél, hogy fiatalabbnak nézzenek ki a koruknál.
  • A jellemzően társaságkedvelő és barátságos egyének többed magukkal szerepelnek ezeken a képeken.
  • A professzionális, profi fotóssal készített képek sokszor hatnak merevnek. Tulajdonosai többféle okból is jobbnak, szebbnek akarhatnak tűnni a külvilág szemében. A túlságosan pózolós (olykor túlságosan érzéki felhangú) verzió pedig feltűnési vágyunkat hirdeti.

Komorabb színekben

  • Az érzékenyebb lelkületű emberek profilján leggyakrabban fekete-fehér vagy szürkeárnyalatos fotókat találunk, arcuk csak néhány esetben, és nem is teljes egészében jelenik meg azokon.

Virág vagy állat?

Mindig mindennek jelentése van: Ha kedvenc növényed vagy a háziállatod képe díszíti profilod fő helyét, érdemes utánanézned annak szimbolikus jelentésének, mert akaratlanul is üzenünk vele személyiségünkről!

Kép nélkül

Aki pedig inkább képet sem tölt fel, azt gyakran illetik a szégyenlős vagy rejtőzködő jelzőkkel, holott lehet, hogy csak bizalmatlansága miatt ilyen elővigyázatos. Az ilyen emberek inkább információgyűjtőként vannak jelen.

2. Amiben némi narcizmus sejlik fel

Bikinis felvételek, csücsörítős képek vagy edzőtermi fotók? Ezek mögött egy kisebb adag megfelelési kényszer vagy egy nagyobb adag hiúság is megbújhat. A lájkgyűjtés céljából kikerülő posztok ugyancsak a felhasználó önbizalmát hivatottak növelni.

3. Amikor (látszólag) minden tökéletes

A csupa-csupa harmonikus kép - naplemente, felhőtlen boldogság – az eredeti üzenet helyett, miszerint minden rendben van velünk, sok esetben inkább az jön le az internet népének, hogy emberi kapcsolataink nem állnak biztos alapon.

4. Amit a posztcunami jelez

Az életükkel kevésbé elégedett emberek túlzottan sok időt töltenek a közösségi felületeken, így nem csoda, hogy előszeretettel sokat is posztolnak. A napi több bejegyzés azonban nem csak a bizonytalan személyiségekre jellemző, hanem az extrovertáltabbakra is. Szintén hasonló következtetések vonhatók le a túl sok ismerőst számláló profilok gazdáiról.

Forrás: www.activebeauty.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...