2022.07.21. 09:30:00 16401 240

Mosás felsőfokon: Tűntesd el az üzemanyagfoltot a ruhákból
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A benzin és a gázolaj foltjait és kellemetlen szagát rendkívül nehéz eltávolítani a ruháinkból, ugyanakkor ez nem egy veszélytelen feladat, ha nem megfelelően csinálod: Az ilyen jellegű foltok mindenféle szövetet sokkalta gyúlékonyabbá tesznek, ezért nagyon fontos, hogy óvatosan bánjunk a szennyezett ruhadarabbal!

Mosás egyszerűsítve - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mosás egyszerűsítve

Ha olyan ruhadarabunk lett foltos, amelyet csak száraztisztítással lehet tisztítani, haladéktalanul vigyük el a legközelebbi vegytisztítóba, ellenkező esetben az otthoni próbálkozásunk könnyen tönkre teheti a ruha anyagát.

A gáz- és gázolajfoltok eltávolítása a mosógéppel is mosható ruhákból

Két megszívlelendő figyelmeztetés:
1. Soha ne mosson gáz- vagy dízelfoltos ruhát vagy rongyot más ruházattal együtt, mert azokra is átterjedhet a szennyeződés!
2. Ha mosás után is érezni az üzemanyag szagát a ruhán, azt semmiképpen se tegyük bele a szárítógépbe, mivel annak melege miatt az anyag akár lángra is lobbanhat!

A folt előkezelése

A foltot dörzsöljük meg óvatosan oldószer alapú folteltávolítóval vagy enzimalapú, erős folyékony mosószerrel, ehhez használhatunk egy puha sörtéjű kefét, ha az anyag nem túl kényes. Ezután hagyjuk a folteltávolító szert legalább negyedóráig hatni.

A ruha kimosása

Az előkezelés után mossuk ki a ruhadarabot a szokásos módon, a gyártói utasítások szerint megengedett legforróbb hőmérsékletű programon. Amennyiben a foltok és a szag nem múlnak el teljesen, ismételje meg ugyanezt a kezelési módot, vagy áztassuk a szennyezett ruhát egy éjszakán át annyi vízben, amennyi ellepi az anyagot. A vízhez keverjünk egy csésze szódabikarbónát. Másnap mossuk ki a ruhát a szokásos módon.

A ruha megszárítása

Biztos, ami biztos, inkább hagyjuk kültéri szárítókötélen megszáradni a ruhát, emellett a szabad levegő még segít is eltávolítani a jellegzetes üzemanyagszagot.

Forrás: www.thespruce.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...