2019.04.27. 17:38:04 8703 279

Mondj nemet a felesleges holmikra!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Még a legtudatosabb vásárlóval is megtörténik néha, hogy a megvásárolt tétel hónapokkal később is érintetlenül áll a polcon vagy lóg a fogason. Sokszor nehéz ellenállni, hogy ne dőljünk be egy nagyon jó vásárnak feltűntetett lehetőségnek, amit aztán gyakran a bűntudat követ. Vértezd fel magad a haszontalan áruk ellen!

Ruhahalom - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ruhahalom

A következő 5 tipp segít neked abban, hogy mondj nemet az impulzív vásárlásokra.

5/1. Csak azt vedd meg, amire szükséged van!

Könnyű ezt mondani, igaz? különben is, ki az, aki eldönti, hogy mit jelent a szükség.

Az a századik nyaklánc és az a hetedik bőrcsizma például nem biztos, hogy létszükséglet volt. Ha megtetszik valami, az nem feltétlenül elég ok a vásárlásra. A divatos sokszor nem praktikus, ezt ne feledd!

5/2. Az kerüljön a kosárba, ami passzol az életstílusodhoz!

A különleges eseményeket leszámítva érdemes ezt a pontot tanulmányozni. A nyaktörő és drága magassarkú cipők hanyagolhatók, amennyiben nem használod ki, pl. biciklivel jársz dolgozni, vagy minden nap mész sétálni a kutyáddal.

5/3. Óvakodj a kényelmetlen holmiktól!

Kényelem, kényelem és kényelem! Hiába szép az a szűk csőszoknya, ha úgy jársz benne, mint egy pingvin. Inkább válassz egy másik fazont, amiben nem leszel nevetség tárgya. Gondosan válogasd meg ruhák esetében az anyagot is a szabásvonal mellett. Ne kelljen húzkodni magadon a lecsúszkáló darabokat, és a bőrödet se irritálják azok.

5/4. Tartsd szem előtt a meglévő ruhadarabjaidat!

A pénztárcád szerint sem túl jó befektetés olyasmit megvenni, amihez az égvilágon semmi sem passzol a gardróbodban lévő ruhák, cipők és kiegészítők közül. Ne hajszold bele magad feleslegesen egy sor újabb, ehhez a hibához köthető vásárlásba.

5/5. Sohase vásárolj, ha szomorú vagy dühös vagy!

Az unalom és a frusztráció sokszor vezet impulzív vásárláshoz, amely során újabb felesleges kacattal gyarapodhatsz. Amikor csak teheted, jóllakottan és elegendő időt hagyva indulj neki a bevásárló túráidnak. Természetesen az előző 4 pontot is szem előtt tartva!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Az Auchanból vásárolt szénsavmentes vizet hívott vissza a Szentkirályi

A Szentkirályi minőségellenőrző laboratóriuma jelezte, hogy a palackozás során a 1,5 literes szénsavmentes Szentkiralyi termékbe csekély adagban tisztitószer került, ezért a Szentkirályi Magyarország kéri a fogyasztókat, akik múlt pénteken, március 22-én bármelyik Auchan áruházban olyan 1,5 literes, szénsavmentes (rózsaszín kupakos) Szentkirályi ásványvizet vásároltak, amelynek a palack nyakán látható lejáratai ideje 21.03.2025, hogy ne fogyasszák el azt, hanem vigyék vissza az áruházba, ahol vásárolták.

Baleset? Internetes csalás? Fizetési meghagyás? - Mire elég egy jókor jött jogi tanács?

Az életben szinte naponta történnek velünk olyan események, amikor sokat segíthet, ha tisztában vagyunk jogainkkal. Dolgozunk, utazunk, nyaralunk, vásárolunk, étterembe, színházba járunk. Amikor minden rendben van fel sem merül bennünk, hogy sokszor bizony csak a szerencsén múlik, hogy nem kerülünk nehéz helyzetbe. De a szerencse forgandó, a baj nem válogat. Ha pedig megtalál, akkor jól jöhet, ha van valaki, akire számíthatunk. - A Jog365 szakértőjének írása.

Rejtélyes színek a fogkrémes tubusokon – így válassz!

Gyakran egy fogkrémvásárlás során a szimpátia alapján döntünk, amit legfőképpen a csomagolás tetszetőssége, és nem utolsó sorban a reklámok tudatalattinkban való rögzülése „irányít”. Tudatos vásárlóként azonban a csomagolás esztétikus adottságain túli üzenetek is érdekelnek bennünket. De vajon ki(k)nek hihetünk? A fogkrém esetében például hihető-e az a kijelentés, hogy a színkód tulajdonképpen „rejtett” információkat hordoz magában?