2023.10.17. 12:10:00 6458 254

Mondj búcsút a párás ablakoknak!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az őszi hűvösebb időjárás bizonyos környezeti feltételek mellett párás ablakokat eredményezhet hajnalra. Az ablaküvegen lecsapódó vízpára egyszerre bosszantó és jelent potenciális (egészségügyi) problémákat, mivel ez azt jelzi, hogy a helyiség fala túlságosan nyirkos. Ne adjunk esélyt a penész és dohos szagok kialakulásának!

Pára az ablaküvegen - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Pára az ablaküvegen

Hiába van olyan hideg, hogy szinte pingvinek sétálgatnak az ablakpárkányon, a legegyszerűbb és a legfontosabb dolog akkor is a szellőztetés. A beáramló friss levegő a kinti páratartalom nagyságának függvényében segíthet csökkenteni a benti párásodás mértékét.

Ezután kisebb mértékű probléma esetén nagyanyáink házipraktikáihoz lehet fordulni:
- Hőszigetelő rétegként sötétítő függönyök használata kedvezően befolyásolhatja az ablakok hőveszteségét, ezáltal csökkentve a páraképződés esélyét és mértékét.
- Természetes páramentesítőként funkcionáló szobanövények - például páfrányok - telepítése a helyiségbe.
- Egy tálca só a helyiség stratégiai pontjára kihelyezve segíthet némi vizet megkötni a levegőből.

Amennyiben az ablakok környékén próbálnánk megoldani a problémát, kezdjünk el vizsgálódni a nyílászárók szigetelésének állapota körül. Amennyiben az ablaktömítések elhasználódtak, érdemes megejteni a cserét, hogy fűtött helyiségbe beáramló hideg levegő ne okozza nem kívánt pára képződését.

Másik megoldásként szükséges lehet egy beruházás is, amely keretében minimum egy páramentesítő készülék vásárlása lesz ajánlott. Ez a készülék sem mindig nyújt tökéletes megoldást, de sokat javíthat a helyzeten.
Végső esetben pedig, amikor olyan súlyos probléma a párásodás, a falak szigetelésére is szükség lehet. Ennek kivitelezésére érdemes hozzáértő szakembert hívni, hogy a felújítás ne csak költséges, de hatékony is legyen.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...