2020.12.01. 15:32:03 9367 238

Módosult a koronavírus-fertőzések megelőzésének és terápiájának kézikönyve
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ismét módosult a koronavírus-fertőzések megelőzésének és terápiájának kézikönyve - mondta el az emberi erőforrások minisztere keddi, online sajtótájékoztatóján.

Vírus, tesztek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vírus, tesztek

Kásler Miklós kiemelte, szinte a járvány magyarországi megjelenéskor összegyűjtötték a szakemberek a szakirodalomban megjelent ismereteket, és javaslatot tettek a betegek kezelésére.

Ez alapján alkalmazták már a járvány kezdetekor a hidroxi-klorokint, amellyel kapcsolatban semmiféle mellékhatást, szövődményt nem észleltek, elkezdték használni a remdesivir és favipiravir hatóanyagú készítményeket, valamint szteroidokat és véralvadásgátlókat - ismertette.

A miniszter elmondta, időközben a betegség lefolyásával kapcsolatos ismeretek is folyamatosan bővültek, ezért a kézikönyvet többször aktualizálták, de alapvető változtatásra nem volt szükség. Most ismét áttekintették, hogy milyen lehetőségek vannak a diagnosztikában, a terápiában és a járványügyi intézkedésekben, és a kézikönyv már ezeket az ajánlásokat tartalmazza.

Kásler Miklós kitért arra, hogy számos klinikai vizsgálat indul "további ismert gyógyszerekkel", ezek azonban még folyamatban vannak.

A minisztérium háttéranyaga szerint az egyes fejezeteket - az új koronavírus jellemzői, a szezonalitás, a fertőzés forrása, a terjedés módja, a lappangási idő, a fertőzőképesség tartama, a tünetmentesek fertőzése, a tünetek megjelenése előtti fertőzőképesség szerepe, a fontosabb tünetek és kockázati csoportok, a várandós nők és a magzatok méhen belüli fertőződése, a gyermekek megbetegedése, az immunválasz - összhangba hozták a Nemzeti Népegészségügyi Központ eljárásrendjével és mellékleteivel. Módosultak egyebek mellett - ugyancsak az új ismereteknek megfelelően, az aktuális NNK-eljárásrenddel való egységesség érdekében - a Covid-19 jelentés, a kontaktkutatás, a járványügyi érdekből végzett mikrobiológiai szűrővizsgálatok szabályai, a járványügyi megfigyelésre vonatkozó szabályok, az infekciókontroll-rendszabályok, és frissítették a mintavételezésre vonatkozó mellékletet is.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...