2017.05.04. 14:00:00 14103 373

Mit tud rólad a Facebook, amit nem te mondtál el?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A Facebook hirdetésekből él, ez nem titok. A rémhírek, miszerint fizetőssé válik, kamuhírek. Kedvenc közösségi oldalunk - mert még ha nem is szeretjük, de használjuk - egész egyszerűen a nekünk szánt reklámokból él. De mit tud rólunk a Facebook?

 - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com

Regisztrálsz, önként

Amikor regisztráltál, rengeteg adatot megadhattál magadról, a neveden és email címeden kívül születési idődet, családi állapotodat, stb. Aztán időről időre megkérdezte a mobilszámodat is - ha nem írtad be korábban. Iskoláidról, munkahelyedről is kérdez, legalábbis próbál aktívan információt gyűjteni - hiszen ezáltal hatékonyabban érhetnek el a hirdetők, a pontosabb célzással pedig a Facebook több bevételhez jut. Igazából ez így rendben van, hiszen mi ezt vállaljuk. Ne felejtsd el soha az örök igazságot: Ami ingyen van, ott te magad vagy a termék!

Az információkat is elemzi

Kevesen foglalkoztak komolyan a hírrel, amikor a Facebook néhány éve megvásárolt egy céget, ezt elég gyakran teszi. Viszont az a cég egy igen speciális szoftver fejlesztésében volt erős: elemezte a kijelölt fényképeket, és megpróbálta felismerni az arcokat. Hidd el, még ha nem is vagy nyilvánosan bejelölve minden képen, a Facebook robotjai pontosan tudják, melyeken szerepelsz.

Ugyanígy minden hozzászólásod, bejegyzésed, kedvelésed naplózva van, hiszen ezek alapján be lehet azonosítani érdeklődési körödet.

A profiloldalad mögötti adatok

A profilodon elérhető adatokat könnyen tudod ellenőrizni, belépés után lépj a Beállításokhoz

Klikk a felső menü jobb szélén megjelenő lefelé mutató nyílra...Klikk a felső menü jobb szélén megjelenő lefelé mutató nyílra...
Itt válaszd a beállításokat...Itt válaszd a beállításokat...

Viszont melyek azok az adatok, érdeklődési területek, amiket nem te adtál meg, viszont az elemzések szerint vonatkoznak rád? Válaszd a ‘Hirdetések’ menüpontot, ezen belül az ‘Adataid’ részt. Itt tudod be- és kikapcsolni, milyen hirdetéseket jeleníthet meg neked elsősorban a Facebook.

HirdetésekHirdetések
AdataidAdataid

Lépj a ‘Kategóriáid’ fülre, ezek azok az információk, amelyeket nem te adtál meg, hanem a Facebook gyűjtött rólad. Amiről úgy gondolod, hogy rád nem vonatkozik, az egeret odahúzva minden egyes címke jobb szélén megjelenik egy X, amivel törölheted a saját adataidtól azt.

Azért is érdemes ezeket a beállításokat megnézned, hogy tényleg releváns információkat, hirdetéseket láss, azaz kevesebb szemét legyen a bejegyzések között.

Forrás: goodhousekeeping.com, facebook.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mutatjuk, mely országokba költözik a legtöbb magyar ember

Az egyik legnépszerűbb globális adatplatform, a Statista kimutatásai szerint az elmúlt évben a külföldre költözés főbb motivációi a jobb munkahely találása, a partner országában való új élet kezdése, valamint a továbbtanulási célok voltak. Mindezek mellett ugyanakkor kulcsszerepet játszott a célországtól remélt jobb életminőség, a személyes kihívások és komfortzóna feszegetések, a kaland- és felfedezésvágy. Sokakat pedig a klasszikus tiszta lappal kezdés vágya terelt egy idegen országba, emellett akadtak olyanok is, akik a nyugdíjas éveiket kívánták egy régen kiszemelt helyen tölteni. De vajon milyen szándékok állnak a magyar emberek külföldre költözésének hátterében?

Teljes a SopronFest programja

Mintegy 75 helyszínen csaknem háromszáz programmal várja a látogatókat a 2. SopronFest május 10. és 19. között. A pünkösdi hétvégére a Lővér kempingbe szervezett koncertek mellett a város számos pontján már napokkal korábban lesznek zenei, irodalmi, képzőművészeti és gasztronómiai események.

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.