2018.01.29. 09:13:47 11424 371

Mit nézz át a ruhán, ha minőséget akarsz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Bizonyára téged is bosszant, ha egy kényelmes, kedvenc és éppen ezért gyakrabban hordott ruhadarabod rövid időn belül tönkremegy. A gyártók értelemszerűen nem egyforma minőségben készíti el a kollekciókat. Azonban tehetsz azért, hogy a silányabb darabok még véletlenül se kerülhessenek bele a kosaradba!

Ruhavásárlás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ruhavásárlás

Vásárláskor figyelj a legfontosabb termékjellemzőkre és tartsd fontosnak az apró részleteket is:

Vadászd le a „minőségibb” ruhadarabokat a butikok fogasairól!

Természetes anyagok

A szintetikus szövetek nagyon tartósak tudnak lenni, ám különleges bánásmódot igényelnek – a tisztító cégek örömére. Ha nem szeretnéd a kosztpénz jó részét ruhatisztításra kiadni, akkor válaszd a bőrbarát gyapjú, len és pamut anyagokat. De ugyancsak jó befektetés egy-egy selyemből készült kreálmány, ami szintén jól néz ki a mosás után is.

Erős öltések

A próbafülke takarásában úgyszintén vess pillantást a ruhadarab belsejére, azaz a varrás tökéletlenségeire: ne legyenek elvarratlan szálak, sem laza öltések. A varrás mentén húzd kissé szét az anyagot, hogy lásd, mennyire foszlik szét az anyag könnyen.

Jó szabás a minták illeszkedésénél is

Még egy divatos szabásvonalú ruhát is olcsóvá tudd tenni, ha nem fordítottak elég gondot a minták összeilletésekor. Nagyon feltűnő tud lenni, ha nem passzolnak pl. a csíkok, és sajnos, nem a jó értelemben!

Gombold át!

Tudom, időigényesnek hangzik, de megéri a gombos ruhák esetén külön-külön figyelmet fordítani minden egyes gombra és gomblyukra. Az utóbbiak legyenek rendesen körbe varrva és férjenek át rajta a gombok. De arra is figyelni kell, hogy maguktól ne gombolódhasson ki a ruha, kellemetlen helyzeteket szülve a viseléskor! Ha úgy látod, a gombok jól rögzítve vannak, és ráadásul még pótgombok is járnak a ruhához - ami azt jelzi, hogy a tervező hosszabb hordásra szánta - bátran viheted a pénztárhoz.

Cipzármustra

A műanyag cipzárak gyorsabban elhasználódnak. Éppen ezért a gyakori cipzárcserétől megmentve magad, keresd a fém cipzárral ellátott darabokat.

Forrás: https://www.thebalance.com/how-to-spot-quality-clothing-1387970

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...