2021.05.27. 14:43:37 8948 259

Mire jó az ózongenerátor? És hogyan kell használni?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A fertőtlenítési, tisztántartási igény szintet lépett az elmúlt másfél év pandémiás időszakában. Ez a folyamat pedig hozta magával a fertőtlenítőszerek és -eszközök népszerűvé válását is. Többek közt így került még inkább köztudatba az ózongenerátor is.

Tiszta levegő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tiszta levegő

A Covid-19 vírus elterjedése óta szinte mindenki körültekintőbb a személyes és a környezeti higiéniáját tekintve is. Gyakrabban mosunk kezet, a munkahelyünkön, autónkban pedig már nem csak takarítunk, fertőtlenítünk is. Otthonunkban sem csak a vizes helyiségek tisztításánál kap szerepet a fertőtlenítő, hanem az egész lakás területén. Van, aki nem elégszik meg a tárgyak letörölgetésével, ki- és elmosásával, még ennél is hatékonyabb módszerre vágyik – na, ő szerez be ózongenerátort. Ő is.

Miért jó és mi ez a gép tulajdonképpen?

Az ózon nem egy idegen anyag, körülveszi a légkörünket. Sokat hallottunk a kétezres években az ózonlyukról, azaz az ózon réteg elvékonyodásáról, „átlyukadásáról” és arról, hogy így több káros UV-sugárzás éri a Földünket és így bennünket is. A probléma persze nem tűnt el, nem oldódott meg, csak most más van a középpontban. Tehát így már találkozhattunk az ózonnal és tudjuk, hogy ez egy gáz. Halmazállapotából eredően pedig minden kis résbe, szövetbe bejut. És hogy mit csinál ott? Oxidál, azaz fertőtlenít, pusztítja kórokozókat, gombákat, vírusok, baktériumokat, gyakorlatilag minden életformát, kb. 3000x hatékonyabban, mint például a klór. Tehát, ha az ózon működésbe lép, a fent soroltak elpusztulnak – ez pedig autónkban, otthonunkban több szempontból is hasznos. Nézzük először az otthonunkat: a vírusos időszakban, főként, ha időnként a közeli családtagokon túl más is megfordul nálunk, különösen fontos, hogy a légtérben és nehezen tisztítható helyeken is tökéletesen tudjunk fertőtleníteni. De használhatjuk a rossz szagok eltüntetésére, például, ha olyan házba költözünk, ahol valaki dohányzott, állatot tartott vagy éppen „öregszagot” hagyott maga után. A penész elleni küzdelemben is hatalmas segítség, hiszen elpusztítja a kellemetlen szagú, egészségünkre káros penészgombát. Amellett, hogy az otthonunkban széleskörűen használhatjuk levegőtisztításra, az autónk fertőtlenítésében, éves klíma karbantartásában is segítségünkre lesz. És egy plusz előny: ha dohos, penészes tárgyunktól nem válnánk meg, szagtalanítására kiváló eszköz az ózongenerátor.

Milyet érdemes venni?

Két fontos tulajdonságot kell szem előtt tartani: legalább 1000 mg/h legyen az ózontermelése, és minél nagyobb a ventilátor kapacitása. Hiszen ez a két tulajdonság határozza meg azt, hogy megfelelően át tudja fertőtleníteni a levegőt egy autóban, szobában, lakásban.

Alkalmazzuk körültekintően és rendkívül óvatosan!

A használata nem bonyolult, de nagyon-nagyon figyelmesnek kell lennünk, hiszen rendkívül veszélyes például belélegezni. Kizárólag teljesen zárt, szikramentes térben működtessük, használjuk a beépített időzítőt. A helyiségben vagy járműben ne hagyjunk semmilyen élőlényt (virágot, kisállatot stb.) és biztosítsuk, hogy senki ne is mehessen be az ózongenerátor működése közben és utána két órán át. Mikor a folyamat véget ért, alapos, legalább 1-2 órás szellőztetés kövesse, hogy a szoba ismét megtelhessen oxigénnel. Csak ezt követően menjünk be, vigyük vissza a növényeket, állatokat a helyiségbe. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy az ózon kimondottan robbanékony gáz!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...