2017.06.23. 08:03:06 8022 239

Mintegy ezer ingyenes program a Győrkőcfesztiválon Győrben
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mintegy ezer ingyenes program várja a gyermekeket tíz helyszínen június 30. és július 2. között a Győrkőcfesztiválon Győrben - közölte a szervező Vaskakas Bábszínház igazgatója csütörtökön sajtótájékoztatón a megyeszékhelyen.

"Győrkőcök"

Kocsis Rozi elmondta, hogy a 10. alkalommal tartandó rendezvényen a helyszínek elnevezéseiben a július végi győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) is megjelenik.

A megnyitó péntek este lesz a Dunakapu téren, ahol Borkai Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármester a hétvégére átadja a város kulcsát a gyermekeknek és visszahozza Győrbe a jelenleg országjáráson lévő EYOF-lángot. Aznap mások mellett Szalóki Ági és a 100 Folk Celsius ad koncertet. A nap tűzijátékkal zárul.

Szombaton és vasárnap a Széchenyi tér ismét pancsoldává alakul, a Király utcában ugrálóvárak és rodeó foci várja a gyermekeket, a Kazinczy utca pedig a kézműves termékeknek és foglakozásoknak ad majd helyet.

A fesztivál központi helyszínén, a Bécsikapu téren a hangszerekkel lehet majd megismerkedni, lesznek családi társasjátékok, meseposta és helikopterszimulátor. A Várágyúknál versolimpiát tartanak, ahol a kortárs magyar gyerekirodalom költői, meseírói - mások mellett Szabó T. Anna, Tóth Krisztina, Varró Dániel, Finy Petra és Szabó Bori - várják a legkisebbeket.

A Vársétány olimpiai sétánnyá alakul, ahol többek között kézilabdázni, kosárlabdázni, kapura rúgni, célba dobni és teniszezni lehet majd. A Rába kettős-hídon a hajóhintát, a ládavasutat és egyedi készítésű stratégiai társas játékokat lehet majd kipróbálni.

A Radó-szigeten a Vénusz-szobornál rendezik be a győrkőcfalut, ahol egyebek mellett a három év alatti gyermekek hintázhatnak, homokozhatnak és csúszdázhatnak, a nagyobbak pedig a háztáji állatokkal és a korongozással ismerkedhetnek meg.

A Radó-sziget mások oldalán szombaton a Versi Varsa nevű formáció ad koncertet, a népzenei feldolgozások mellett felcsendülnek a kortárs magyar gyerekirodalom legfrissebb versmegzenésítései is. Vasárnap a Makám együttes lép fel.

A Zenepavilonnál, a Mesevárosban reneszánsz játékokat és olyan, ma már elfeledett játékokat lehet kipróbálni, amelyekkel száz évvel ezelőtt játszottak. Lesz kézműves alkotóház és bábszínház is. A Győrkőccirkuszban bohócok, Ungár Anikó és a Rippel Artista Akadémia növendékei szórakoztatják a gyermekeket.

A Mihálkovics sétányon egyebek mellett a mászfalat és a mesés akadálypályát lehet kipróbálni.

Borkai Zsolt polgármester arról beszélt, hogy Magyarország legnagyobb gyermek fesztiváljára büszke a város. Olyan turisztikai attrakciónak számít, amelyre az ország minden területéről érkeznek. Fontos üzenete, egyben értékközvetítő szerepe, hogy a családra és annak fontosságára hívja fel a figyelmet.

Hozzáfűzte, hogy a megnyitó napjára Győrbe visszaérkező EYOF-láng júliusban a városban indul útjára, népszerűsítve az ország első olimpiai eseményét.

A Győrkőcfesztiválnak az elmúlt tíz évben 342 ezer regisztrált gyermeklátogatója volt, évente pedig mintegy 20-30 ezren keresik fel az eseményt.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.