2023.04.19. 12:35:00 7168 278

Mini ördögszekerek nélkül? Kevesebb por, kevesebb porcica!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Akinek lehetőségében áll, nyugodtan kérdezze csak meg a nagymamáját arról, hogyan is lehet elérni, hogy kevesebb por legyen a lakásban, és ezáltal kevesebbet kelljen takarítani! Szuper kis praktikákat fogunk hallani tőlük! A többiek pedig csak kattintsanak rá erre a cikkünkre!

Porcicák összetakarítása - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Porcicák összetakarítása

A minap négylábú kis szőrmók társam begurította a kedvenc labdáját a hűtőszekrény alá, és meglepődve tapasztaltam, mennyi porcica távozott azzal együtt, mikor kipiszkáltam. Pedig hétvégén volt nagytakarítás!
Tudom, hogy az éjjel-nappal működő elektromos berendezések miatt jobban porosodnak a helyiségek, de a más forrásokból származó szöszmöszt jobb lenne kint tartani.

1. Hagyd az utca porát a lábtörlőn!

A lábtörlőt pedig tedd a bejárati ajtón kívülre! Sajnos társasházaknál lába kelhet, de jobb nem bent lehúzni rajta a cipő talpát, mert úgy csak az előterünket „porozzuk be”.

2. Cipőben ne mászkálj a házban!

Amikor valamit elfelejtettünk betenni a táskánkba, akkor se rohanjunk cipővel vissza a lakásba érte, mert egy csomó (akár az egészségünkre ártalmas dolgot is tartalmazó) koszt hordunk vele végig a padlón. Főleg kúszó-mászó babák és kényes kisállatok miatt figyeljünk oda erre!

3. Ablak csak szellőztetés céljából legyen nyitva!

Nagyon jól eshet a friss tavaszi levegő, de az éltető oxigénnel együtt nagy mennyiségű por is érkezik kintről. Ezért ne tárjuk ki órákra az ablakot, inkább rendszeres időközönként szellőztessük át gyorsan a helyiségeket.

4. Kerüljenek sűrűbben tisztításra a szövetek!

A nehéz sötétítő függönyök hatalmas felületen teszik lehetővé a por számára, hogy megtelepedjen. Minden egyes meglebbentéssel kis porfelhő fog távozni belőle a légtérbe. Mosásba velük, és a díszpárnákkal is!

+1 Napi szinten fésüld a háziállatok bundáját!

Akárcsak a mi hajunk, az állatok szőre is napi szinten cserélődik és hullik. Amit pedig sikerül kifésülnünk, az nem a padlón és a szőnyegen vagy a kanapé szövetén landol.

Szerző: GAM

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Napi egy szilva a szorongást távol tartja + 1 extra szilvás-mandulás recept

Noha a szilva rendszertanilag a „vitatott besorolású” kategóriába tartozik, annál nagyobb érdeklődés övezi az egészségre gyakorolt hatását. Ez a Kárpát-medencében és Ázsiában egyaránt őshonosnak tartott gyümölcsféle Magyarországon leginkább a középkorban került az érdeklődés középpontjába. A későbbiek folyamán pedig már aszalványként szállították Németországba, Lengyelországba és Ausztriába is. Ezért nem meglepő, hogy ezeken a helyeken „magyar szilva”néven vált ismertté. A figyelemre méltó történelmi háttér mellett arra is kíváncsiak vagyunk, hogy miért érdemes fogyasztani?

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton; a Szent Anna tiszteletére rendezett búcsút palóc vendégség követi majd vasárnap.

Ledönthető-e az előítélet masszív fala?

Az egykori kémikus és egyetemi tanár, Fabinyi Rudolf, az 1930-as évek elején úgy fogalmazott, hogy a hiedelmek egész tömege úgy üli meg a közvéleményt, akárcsak a lidércnyomás, melyek között kimagasló helyen szerepel az előítélet. Bár Fabinyi ekkor leginkább a pszichiátriai betegségekben érintettekkel szemben állított beskatulyázásokat helyezte előtérbe, elmondható, hogy ez számos területre kiterjeszthető. Milyen (ős)forrásból eredeztethető ez a nem tapasztalatokra, hanem feltételezésekre alapozott megállapítás? Vajon ledönthetőek ezek a vaskos sztereotípia-falak?