2017.05.24. 16:00:45 11912 347

Minden ágazatban szükség lenne a nyugdíjas munkaerőre!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Minden ágazatban szükség lenne a nyugdíjas munkaerőre - derül ki abból a piaci felmérésből, amelyet a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége (DiákÉSZ) készített megbízói körében és a DiákÉSZ elnöke ismertette az M1 aktuális csatornán.

Nyugdíjas munkavállaló - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nyugdíjas munkavállaló

Fiak István elmondta, hogy a piaci szereplők szerint a gyakorlattal rendelkező nyugdíjas korú szakemberek több területen is hatalmas segítséget nyújthatnának. Hozzátette, hogy a felmérésben megkérdezett öregségi nyugdíjasok mintegy 40 százaléka vissza is jönne dolgozni rugalmas feltételek mellett.

A DiákÉSZ elnöke úgy vélte, a szövetkezeti törvényt módosító javaslat eredményeként olyan közérdekű nyugdíjas szövetkezetek jöhetnének létre, amelyek az iskolaszövetkezetek mintájára épülnének, tehát a nyugdíjasok kiegészítő tevékenységként rugalmas munkaidőben dolgozhatnának. A nyugdíjasnak ugyanakkor nem lenne munkavállalási kötelezettsége, és a szövetkezetnél sincsen foglalkoztatottsági kötelezettség.

Mivel a javaslat szerint a nyugdíjasok munkája után - hasonlóan a diákmunkához - a járulékokat már nem kell megfizetni, ezzel a piaci szereplők számára kedvezőbb árú szolgáltatást tudnak nyújtani a nyugdíjas szövetkezetek - emelte ki az elnök.

Hozzátette: a nyugdíjas szövetkezeteknél is hasonló lenne a cél, mint az 1983 óta működő iskolaszövetkezetek esetében, ahol az eddigi tevékenységek eredményeként mára 130 ezer diák évi 25 millió munkaórát dolgozik, évi 25 milliárd forint munkajövedelemért cserébe.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...