2014.06.17. 13:00:00 4995 19

Minden a diákmunkáról - A munka a nyári szünetben is nemesít!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Még csak most csendesedtek el a tantermek, folyósok a gyerekzsivajtól. Épp csak néhány napja, hogy megvitatták a diákok a szünetben a legutóbbi dolgozat/ZH/hétvégi buli történéseit, nyakunkon a vakáció. Ám akadnak nebulók, akik ilyenkor nem a jól megérdemelt pihenésüket töltik, inkább munkát vállalnak, hogy így finanszírozzák mindennapjaikat, nyaralásukat, netán tanulmányaikat.

Diákmunka - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Diákmunka

Vannak, akik egész évben munkát vállalnak, azonban az igaz „diákmelódömping” a tanév végeztével kezdődik. A gyakorlottabban már május végén megkeresték nyári munkahelyüket, akadnak, akik csak most, kis szusszanás után vetik bele magukat a munkakeresés rejtelmeibe.

Ki?

Vagyis hány éves kortól vállalhatnak munkát az ifjak? A Munka törvénykönyve szerint minden 16. életévét betöltött fiatal. Azonban az iskolai szünetek alatt (vagyis amikor az oktatás szünetel az iskolákban) már a 15-öt betöltött, nappali tagozatos tanulók is vállalhatnak munkát. (18. életév alatt szülői engedély szükséges.)

Hogyan?

A legegyszerűbben és a legbiztonságosabban úgynevezett iskolaszövetkezeteken keresztül juthatunk diákként nyári munkához. Csupán fel kell keresned a hozzád legközelebb eső város bármilyen, diákmunkával foglalkozó szövetkezetét és a megfelelő adatlapokat kitöltve regisztrálni. Ehhez, illetve ahhoz, hogy munkát vállalhass, szükséged lesz a személyi igazolványodra, (saját!) adókártyádra, bankszámlaszámra, adószámra és egy iskolalátogatási igazolásra.

Amennyiben egy iskolaszövetkezetet választasz, nyugodt lehetsz afelől, hogy a fizetésed megkapod. Még ha munkáltató nem is fizetne, a szövetkezet utalja Neked az összeget.

Mit?

A kínálat elég bő, habár régiótól, megyétől illetve a környék adottságaitól függően változik. A Balaton környékén, illetve az idegenforgalomra, vendéglátásra építő településeken inkább a szállodákban, vendéglátóhelyeken van lehetőség elhelyezkedésre. De népszerűek ilyen szempontból a strandok, sőt, a fesztiválok, hiszen itt adott a lehetőség a munkában felgyülemlett stressz levezetésére, mondjuk egy koncert, buli segítségével. Egyéb irodai, illetve a lányok körében kedvelt hostesskedésre is lehetőség nyílik az év legmelegebb hónapjaiban.

Nem kevesen vállalnak ilyenkor szolgálatot vízimentőként, mely egyben szép, ám felelősségteljes feladatkör is.

A gyorséttermi, mezőgazdasági munka, illetve a szórólapozás (hiába van meg mindegyiknek az előnye, például a folyamatosság, vagy épp ellenkezőleg, az „alkalmiság” miatt) manapság nem tartoznak a legnépszerűbb nyári munkák közé.

Mennyiért?

Habár a fővárosban általában magasabb bérért dolgoznak a munkára vállalkozó diákok, de a minimálbért az ország minden területén megkapják. Ez bruttó 584 Ft/óra.

Könnyebben elvégezhető fizikai munkáért 584-650 Ft-os órabért kaphatnak a gyerkőcök, de felelősségteljesebb, fejlesztői, programozói feladatokért 1000-1500 forintos bér is járhat.

Amennyiben valakit csak részmunkaidőben foglalkoztatnak, úgy a fizetését is ennek arányában adják majd ki. Arra az azonban figyelni kell, hogy a munkaidővel párhuzamosan adható ki szabadság is, melyet vagy kiad, vagy kifizet a munkáltató.

Mire figyelj?

A fent már említett iskolaszövetkezeteknek köszönhetően talán kevésbé veszik el az „embergyereke” a munka világának útvesztőiben, mégis van néhány dolog, amire nem árt figyelni. Az egyik legfontosabb az írásbeli munkaszerződés, mely mindkét fél által aláíródott, és a NAVH felé történő bejelentés. Óvakodjunk a csak jutalékos rendszerben működő helyektől is, nehogy minden erőfeszítésünk ellenére a semmiért dolgozzunk.

A helyszínnel, munkával, körülményekkel, egyszóval semmivel kapcsolatban se érjük be félinformációkkal! Pontosan tudjunk meg mindent azzal kapcsolatban, hol, milyen helyen és mit fogunk dolgozni.

A szabadság kivételéhez szükséges információk után is időben érdeklődjünk utána. Természetesen, a korrektség jegyében, nekünk, munkavállalóknak is adnunk kell magunkra: lelkiismeretesen, legjobb tudásunk szerint végezzük el feladatainkat. Ez akár egy hosszú távú, jól működő munkakapcsolat alapja, de egy jó ajánlólevél is lehet.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Beilleszthető a rövidnadrág az irodai dress code-ba? – 2+1 bizonyíték, hogy igen

A nyári hőségben sokan szívesen cserélnék az üzleti öltözéket valami kényelmesebbre, és ilyenkor felmerül a kérdés: lehet-e rövidnadrágot viselni az irodában? Amikor tombol a nyár, a hétköznapi és az irodai viselet közötti határvonal elmosódhat. Pedig a megfelelően kiválasztott rövidnadrág elegáns és kényelmes lehet egyszerre, így tökéletes választás a nyári napokra.

Mindennapi pénzügyeink és aggodalmaink

A pénzzel kapcsolatos szorongás a legtöbbek számára ismerős, hiszen ma kis túlzással elmondhatjuk: minden e körül a csere- és fizetőeszköz körül forog. Ettől válik függővé az élethelyzetünk, életminőségünk, egzisztenciánk, jól(l)étünk. Eleve a pénzhez való hozzáállásunk, az erről való gondolkodásunk kultúrafüggő. Ez utóbbi alátámasztására elegendő, ha felidézzük a mára klasszikussá formálódott meglátást, mely szerint: az angolok „csinálják”, a franciák „nyerik”, a magyarok pedig „keresik” a pénzt. Min változtathatunk?

Ha kell némi motiváció a munkához …

Olykor, még a munkájukra hivatásként, szeretem-tevékenységként tekintő emberek motivációja is megcsappan. Ezekben az időszakokban olyan „ideiglenes uralkodók” veszik át az irányítást, mint a fáradtság, kedvetlenség, unottság, rosszkedvűség. Mit tehetünk ilyenkor? Hogyan húzzuk fel magunkat abból a feneketlennek tűnő mélységből, melyet az alulmotiváltság ásott magának?