2014.06.17. 13:00:00 4833 19

Minden a diákmunkáról - A munka a nyári szünetben is nemesít!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Még csak most csendesedtek el a tantermek, folyósok a gyerekzsivajtól. Épp csak néhány napja, hogy megvitatták a diákok a szünetben a legutóbbi dolgozat/ZH/hétvégi buli történéseit, nyakunkon a vakáció. Ám akadnak nebulók, akik ilyenkor nem a jól megérdemelt pihenésüket töltik, inkább munkát vállalnak, hogy így finanszírozzák mindennapjaikat, nyaralásukat, netán tanulmányaikat.

Diákmunka - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Diákmunka

Vannak, akik egész évben munkát vállalnak, azonban az igaz „diákmelódömping” a tanév végeztével kezdődik. A gyakorlottabban már május végén megkeresték nyári munkahelyüket, akadnak, akik csak most, kis szusszanás után vetik bele magukat a munkakeresés rejtelmeibe.

Ki?

Vagyis hány éves kortól vállalhatnak munkát az ifjak? A Munka törvénykönyve szerint minden 16. életévét betöltött fiatal. Azonban az iskolai szünetek alatt (vagyis amikor az oktatás szünetel az iskolákban) már a 15-öt betöltött, nappali tagozatos tanulók is vállalhatnak munkát. (18. életév alatt szülői engedély szükséges.)

Hogyan?

A legegyszerűbben és a legbiztonságosabban úgynevezett iskolaszövetkezeteken keresztül juthatunk diákként nyári munkához. Csupán fel kell keresned a hozzád legközelebb eső város bármilyen, diákmunkával foglalkozó szövetkezetét és a megfelelő adatlapokat kitöltve regisztrálni. Ehhez, illetve ahhoz, hogy munkát vállalhass, szükséged lesz a személyi igazolványodra, (saját!) adókártyádra, bankszámlaszámra, adószámra és egy iskolalátogatási igazolásra.

Amennyiben egy iskolaszövetkezetet választasz, nyugodt lehetsz afelől, hogy a fizetésed megkapod. Még ha munkáltató nem is fizetne, a szövetkezet utalja Neked az összeget.

Mit?

A kínálat elég bő, habár régiótól, megyétől illetve a környék adottságaitól függően változik. A Balaton környékén, illetve az idegenforgalomra, vendéglátásra építő településeken inkább a szállodákban, vendéglátóhelyeken van lehetőség elhelyezkedésre. De népszerűek ilyen szempontból a strandok, sőt, a fesztiválok, hiszen itt adott a lehetőség a munkában felgyülemlett stressz levezetésére, mondjuk egy koncert, buli segítségével. Egyéb irodai, illetve a lányok körében kedvelt hostesskedésre is lehetőség nyílik az év legmelegebb hónapjaiban.

Nem kevesen vállalnak ilyenkor szolgálatot vízimentőként, mely egyben szép, ám felelősségteljes feladatkör is.

A gyorséttermi, mezőgazdasági munka, illetve a szórólapozás (hiába van meg mindegyiknek az előnye, például a folyamatosság, vagy épp ellenkezőleg, az „alkalmiság” miatt) manapság nem tartoznak a legnépszerűbb nyári munkák közé.

Mennyiért?

Habár a fővárosban általában magasabb bérért dolgoznak a munkára vállalkozó diákok, de a minimálbért az ország minden területén megkapják. Ez bruttó 584 Ft/óra.

Könnyebben elvégezhető fizikai munkáért 584-650 Ft-os órabért kaphatnak a gyerkőcök, de felelősségteljesebb, fejlesztői, programozói feladatokért 1000-1500 forintos bér is járhat.

Amennyiben valakit csak részmunkaidőben foglalkoztatnak, úgy a fizetését is ennek arányában adják majd ki. Arra az azonban figyelni kell, hogy a munkaidővel párhuzamosan adható ki szabadság is, melyet vagy kiad, vagy kifizet a munkáltató.

Mire figyelj?

A fent már említett iskolaszövetkezeteknek köszönhetően talán kevésbé veszik el az „embergyereke” a munka világának útvesztőiben, mégis van néhány dolog, amire nem árt figyelni. Az egyik legfontosabb az írásbeli munkaszerződés, mely mindkét fél által aláíródott, és a NAVH felé történő bejelentés. Óvakodjunk a csak jutalékos rendszerben működő helyektől is, nehogy minden erőfeszítésünk ellenére a semmiért dolgozzunk.

A helyszínnel, munkával, körülményekkel, egyszóval semmivel kapcsolatban se érjük be félinformációkkal! Pontosan tudjunk meg mindent azzal kapcsolatban, hol, milyen helyen és mit fogunk dolgozni.

A szabadság kivételéhez szükséges információk után is időben érdeklődjünk utána. Természetesen, a korrektség jegyében, nekünk, munkavállalóknak is adnunk kell magunkra: lelkiismeretesen, legjobb tudásunk szerint végezzük el feladatainkat. Ez akár egy hosszú távú, jól működő munkakapcsolat alapja, de egy jó ajánlólevél is lehet.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A munkafüggő emberek gondolkodási folyamatait vizsgálták az ELTE kutatói

A munkafüggőség kognitív jellemzőit tárták fel az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kara (PPK) kutatói úttörő vizsgálatukban. Eredményeik szerint a munkafüggők és a nem függők gondolkodásában és memóriájában több lényegi eltérés is megfigyelhető.

Álláskeresési járadék alias munkanélküli segély

A munkanélküli segély megnevezést évek óta nem használják a magyar jogszabályok, a köztudatból azonban még a mai napig nem kopott ki. Jogszabályaink helyette az álláskeresési járadék megnevezést használják arra az állami segítségnyújtási formára, melynek célja, hogy az átmenetileg munka nélkül maradt munkavállaló anyagi terheit csökkentse. Sok kérdés felmerül ugyanakkor azzal kapcsolatosan, hogy mikor, hol és hogyan igényelhető ez az ellátás?

Hogyan küzdhető le a teljesítménykényszer?

Munkahelyi teljesítményértékelés. Mi jut erről eszünkbe? A „kielemzett” gondolatai és benyomásai között nagy valószínűséggel szerepelnek a következők: erőltetett, kínos, furcsa. A Gallup felmérése szerint az alkalmazottak mindössze 14 százaléka bólint rá arra, hogy ez a fajta elemző-kiértékelő vizsgálat segíti az alkalmazottakat abban, hogy jobb, eredményesebb munkát végezzenek a közeljövőben. Legtöbben nem érzik úgy, hogy a teljesítményértékelések ösztönzőleg hatnának rájuk, hogy ettől a nagy horderejű minősítéstől jobb munkát végeznének, netán sikerülne a legtöbbet kihozniuk magukból, és hatékonyabbakká válnának.