2015.04.20. 18:52:05 13867 285

Milyen gyakran kell hajat mosni?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Közelítsük meg tudományosan ezt a hétköznapi kérdést, amit - valljuk be -sokféleképpen meg lehet válaszolni, és egy csomó extra kérdés is felmerülhet bennünk. Mint például: ha naponta mossuk a hajunkat, az kiszárítja azt vagy épp ellenkezőleg, gyorsabban fog zsírosodni? Aki évekig nem mossa, annak tényleg magától tisztul?

Hajmosás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hajmosás

Az biztos, hogy sokkal gyakrabban mossuk a hajunkat, mint a nagyanyáink tették. De mit mondanak a kérdésről (illetve kérdéskörről) a szakértők?

Különböző igények

Nos, a válasz bizony nem olyan egyszerű, hiszen elsősorban az a hajtípustól függ. Ami jó lehet egy bongyor, vastagszálú hajnak, már nem biztos, hogy ugyanolyan szuper egy egyenes, vékony szálú hajnak. A szakértő szerint általános tanácsként "a kétszer egy héten" lehet a megfelelő válasz, vagy amikor te személy szerint úgy érzed, hogy a hajadnak szüksége van a mosásra.

Ha hosszú, göndör és vastag szálú hajad van, akkor hetente egyszer is elég mosni, hiszen sok időbe telik egy ilyen dús sörény gondozása.

Ha vékony szálú hajad van, akkor bizonyára tapasztaltad, hogy másnap a legjobb, harmadnap már kevésbé mutatós a frizurád, aznap pedig még túl szállós. Neked a legjobb megoldás, ha két vagy három naponta mosol hajat.

A színezett vagy festett hajat ritkábban kell mosni, mivel egy kicsit szárazabb a normál hajnál, kevesebbszer kell samponozni, hogy ne szárítsuk ki még jobban, a fejbőr természetes olajai eljuthassanak a hajvégekig.

Az afro-amerikaiak haja azonban más szerkezetű, nekik elég 2-3 hetente hajat mosni.

Válaszd ki a megfelelő terméket!

Ahhoz, hogy a hajad jól nézzen ki, meg kell találnod az ideális sampon és balzsam kombinációt. Ha már másnap zsíros érzete van a hajadnak és lelapul, akkor valószínűleg túl sűrű és zsíros a sampon és a balzsam a te hajtípusodhoz. Próbálj ki másik variációt!

Használd ki a különböző hajtípusokra ajánlott samponok és balzsamok előnyeit, és válassz a saját igényeidnek és adottságaidnak megfelelő terméket.

Mi az igazság a mindennapos hajmosásról?

Vannak olyan szakértők, akik úgy gondolják, hogy akár mindennap is indokolt lehet a hajmosás, hiszen a városban a szmog, a por és a többi szennyeződés rárakódik. A testünket naponta, a fogunkat naponta kétszer is megmossuk, miért tennénk különbséget a hajunkkal? Ez is egy vélemény, amit a mai samponokkal megvalósíthatsz. Csak válassz olyan fajtát, amit kimondottan mindennapos használatra javasolnak, amelynek általában lágyabb az összetétele és nem lesz gond.

A szakértő azzal kapcsolatban, hogy mi a helyzet, ha valaki évekig nem mos hajat, azt a választ adta a webmd.com magazinnak, hogy csak olyan tapasztalat van, hogy valaki 2-3 hónapig nem tisztított a haját. A fejbőrön nagyon sok lerakódás látszott, és a haj gyakorlatilag büdös volt.

Forrás: webmd.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...