2015.04.20. 18:52:05 12927 285

Milyen gyakran kell hajat mosni?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Közelítsük meg tudományosan ezt a hétköznapi kérdést, amit - valljuk be -sokféleképpen meg lehet válaszolni, és egy csomó extra kérdés is felmerülhet bennünk. Mint például: ha naponta mossuk a hajunkat, az kiszárítja azt vagy épp ellenkezőleg, gyorsabban fog zsírosodni? Aki évekig nem mossa, annak tényleg magától tisztul?

Hajmosás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hajmosás

Az biztos, hogy sokkal gyakrabban mossuk a hajunkat, mint a nagyanyáink tették. De mit mondanak a kérdésről (illetve kérdéskörről) a szakértők?

Különböző igények

Nos, a válasz bizony nem olyan egyszerű, hiszen elsősorban az a hajtípustól függ. Ami jó lehet egy bongyor, vastagszálú hajnak, már nem biztos, hogy ugyanolyan szuper egy egyenes, vékony szálú hajnak. A szakértő szerint általános tanácsként "a kétszer egy héten" lehet a megfelelő válasz, vagy amikor te személy szerint úgy érzed, hogy a hajadnak szüksége van a mosásra.

Ha hosszú, göndör és vastag szálú hajad van, akkor hetente egyszer is elég mosni, hiszen sok időbe telik egy ilyen dús sörény gondozása.

Ha vékony szálú hajad van, akkor bizonyára tapasztaltad, hogy másnap a legjobb, harmadnap már kevésbé mutatós a frizurád, aznap pedig még túl szállós. Neked a legjobb megoldás, ha két vagy három naponta mosol hajat.

A színezett vagy festett hajat ritkábban kell mosni, mivel egy kicsit szárazabb a normál hajnál, kevesebbszer kell samponozni, hogy ne szárítsuk ki még jobban, a fejbőr természetes olajai eljuthassanak a hajvégekig.

Az afro-amerikaiak haja azonban más szerkezetű, nekik elég 2-3 hetente hajat mosni.

Válaszd ki a megfelelő terméket!

Ahhoz, hogy a hajad jól nézzen ki, meg kell találnod az ideális sampon és balzsam kombinációt. Ha már másnap zsíros érzete van a hajadnak és lelapul, akkor valószínűleg túl sűrű és zsíros a sampon és a balzsam a te hajtípusodhoz. Próbálj ki másik variációt!

Használd ki a különböző hajtípusokra ajánlott samponok és balzsamok előnyeit, és válassz a saját igényeidnek és adottságaidnak megfelelő terméket.

Mi az igazság a mindennapos hajmosásról?

Vannak olyan szakértők, akik úgy gondolják, hogy akár mindennap is indokolt lehet a hajmosás, hiszen a városban a szmog, a por és a többi szennyeződés rárakódik. A testünket naponta, a fogunkat naponta kétszer is megmossuk, miért tennénk különbséget a hajunkkal? Ez is egy vélemény, amit a mai samponokkal megvalósíthatsz. Csak válassz olyan fajtát, amit kimondottan mindennapos használatra javasolnak, amelynek általában lágyabb az összetétele és nem lesz gond.

A szakértő azzal kapcsolatban, hogy mi a helyzet, ha valaki évekig nem mos hajat, azt a választ adta a webmd.com magazinnak, hogy csak olyan tapasztalat van, hogy valaki 2-3 hónapig nem tisztított a haját. A fejbőrön nagyon sok lerakódás látszott, és a haj gyakorlatilag büdös volt.

Forrás: webmd.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Unod a fitneszt? Így formáld magad csinosra házilag!

Most arra kérlek, menj oda a tükörhöz és nézz bele! Tedd a szívedre a kezed! Neked bejönnek az év eleji fogadalmak és képes vagy ezeket be is tartani? Ugye, hogy nem? Na látod, ezzel én is pontosan ugyanígy állok. Ezért van az, hogy évek óta nem fogadkozom januárban, elengedtem ezt a témát egyszer és mindenkorra, mert szerintem semmi értelme. Mégsem esem kétségbe, ha arról kérdeznek a barátnőim, mit teszek annak érdekében, hogy nyárra jobb formába kerüljek. Megvan erre is a stratégiám.

„Finom” illatok a hajadból – Így kerüld el!

Ha frissen mosod a hajad, aznap, vagy másnap a család tuti palacsintát kér vacsorára! Ez akár Murphy egyik törvénye is lehetne, de nem az, csupán az élet nagy igazságainak egyike. Mit tegyünk, hogy ne kelljen újra átélnünk a hajmosás procedúráját? Vessük be ezt a tuti házi praktikát!

Tavasz előtti nagytakarítás? Kezdd a bőröddel!

Akár hisszük, akár nem, a tavasz lassan itt van a nyakunkon. Ugye milyen gyorsan rohan az idő? Ideje elgondolkodni azon, hogyan köszöntsük és készüljünk fel rá testileg és lelkileg egyaránt. A téli időjárás minden porcikánkat és sejtünket megviseli. Nem csak a vitaminhiány, hanem a mozgás és a napsütés hiánya is rányomja a bélyegét a hangulatunkra, ami természetesen meglátszik az arcunkon és a bőrünkön is. Mit tegyünk, hogy kicsit frissbbé varázsoljuk magunkat ezen a téren is?