2021.02.23. 16:05:02 6639 185

Milyen a tökéletes fogkefe?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A megfelelő szájápolás a tökéletes esztétikum egyik legfontosabb része, de az egyéni higiénia és ennek kapcsán az egészségünk elengedhetetlen összetevője. A jó szájápoláshoz, pedig jó eszköz kell. De mitől jó egy fogkefe?

Fogkefe - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fogkefe

A fogkefe könnyedén válik annyira rutinná már gyerekkorban, hogy húsz, harminc év távlatából sem bíráljuk felül az eszközt, amihez hozzászoktunk. Pedig nem árt körülnéznünk, sokat tehetünk a fogainkért egy megfelelően kiválasztott fogkefével.

Jó a kemény sörte?

Alapvetően a kemény sörtéjű fogkefe nem javasolt a legtöbb embernek. A fogakat is képes károsítani, de az íny visszahúzódását is előidézheti, aminek köszönhetően a fognyak szabaddá – és érzékennyé – válik. Ezért tehát szerencsésebb, ha a voksunkat közepes vagy puha sörtéjű fogkefére adjuk le. Ezeknél a sörték könnyedén alkalmazkodnak kisebb nyomóerő hatására is a fogfelszín apró egyenetlenségeibe, így eltávolítva onnan a nemkívánatos elemeket.

Amennyiben a fogfelszín egyenetlenebb, például hosszában vonalakat vélünk felfedezni a rajta, válasszuk inkább a közepes keménységet, érzékeny fogaknál pedig az egészen puhát.

Fogkefe a sörte mögött - mire figyeljünk még?

Például arra, hogy minél több szálas, sűrű szövésű fogkefét válasszunk! Ezek, főként közepes és puha sörték esetén, nem karcolják a fogzománcot mégis tökéletesen képesek tisztítani.

Aztán ott van még a fogkefe nyaka. Egy időben tv reklámok látványos képsorain nézhettük a flexibilis, rugalmas hajló eszközöket, ezek azonban nem feltétlenül előnyösek – hiszen kevéssé irányíthatók az általunk kívánt területre és az erőkifejtés sem múlik teljesen rajtunk.

Ezen túl pedig bizony a méret is lényeg! Minél kisebb feje van, annál jobban elérjük fele a szűkös helyen megbúvó hátsó fogak minden egyes felszínét. Tehát a kisfejű, egyforma hosszú szőrű, puha és sűrű fogkefe a legjobb választás, stabil nyakkal.

Spéci problémára spéci fogkefét!

Különleges körülmények különleges eszközt igényelhetnek, például, ha pici a szájunk, vagy rendkívül sűrűek a fogaink vagy fogszabályzót viselünk akkor az egycsomós fogkefére szükségünk lesz. Ezzel tudjuk hatékonyan a hagyományos fogmosás kiegészítéseként minden egyes fogunkat megtisztítani.

Összetorlódott fogaknál a fogköztisztítók is elengedhetetlenek a szuvasodás megelőzéséhez.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...