2014.09.26. 17:40:31 3656 26

Miért tanulj nyelveket? - Ma van az európai nyelvek napja
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

2001. szeptember 26. óta minden évben ezen az őszi napon ünnepli az öreg kontinens az európai nyelvek napját. Több országban színes, felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt szórakoztató programokkal, nyelvi játékokkal, tanfolyamokkal várják a nagyérdeműt. A nap célja, hogy felhívja a figyelmet az idegen nyelvek megismerésére, tanulására és Európa (nyelvi) sokszínűségére.

Nyelvtanulás | Fotó: 123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nyelvtanulás | Fotó: 123rf.com

Amióta Világ a Világ, és Bábelben történt, ami történt, minden emberben (ha nem is azonos mértékben), ott a vágy, az igény, hogy megismerje egy, vagy több nép kultúráját és nyelvét. Ha még mindig kétségeid vannak arról, miért is lenne ez Neked is fontos, íme, néhány motiváló mondat ehhez:

Jobb memória és koncentráció

Ha elkezdesz megismerni, megtanulni egy nyelvet, állandóan karban tudod tartani az agyad. Hiszen mindig lesz egy-egy új szó, nyelvtani szabály, amit meg kell tanulni, és ezzel fejlesztheted a memóriádat is. A nyelv használata közben is forognak az agytekervények, ezért összpontosítanod kell.

Hozzájárul egyéniséged fejlődéséhez

Minél több nép kultúráját ismered, annál színesebb egyéniség leszel Te is. Nem csak az ismereted lesz több, de nyitottabb, befogadóbb, elfogadóbb emberré is válhatsz.

Valószínűleg a leghasznosabb tudás, amivel rendelkezhetsz

Amit megtanulsz, az mindig hasznodra válik majd! Lehet, a megszerzett nyelvtudás egy jobb munkához, pozícióhoz segít majd hozzá. Gondolj csak bele, mi az, ami szinte minden álláshirdetésben közös?

"Nem adnak el külföldön"

A magánéletben is rengeteg hasznát veszed majd, ha rendelkezel valamilyen szintű nyelvtudással. Egy idegen országba utazva is nagyobb biztonságban érezheted magad, akár nyaralás, pihenés alkalmával is. Kinyithatja kapuit a világ!

Szocializálódhatsz

Egy-egy tanfolyamon új embereket ismerhetsz meg, s nem kizárt, hogy új barátokra is rátalálhatsz a nyelvtanulásnak köszönhetően.

Jobb az eredeti!

Eljön az a pont, amikor értékelni fogod a feliratos filmeket, és rájössz, hogy sokkal jobb eredetiben nézni a kedvenc színészeidet, mint szinkronizálva. (Kivételek persze mindig akadnak, hiszen vannak híres szinkronok is.) Teljesen más füllel hallgatod majd a rádiót, és az internet világát is jobban feltérképezheted.

Segít fejleszteni a szépérzéked :)

Talán nem hinnéd, de lehet, épp egy másik, vagy harmadik, vagy sokadik nyelv birtokában veszed csak észre, milyen gyönyörű is a saját anyanyelved.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...