2015.04.30. 18:17:28 6061 224

Miért nem veszik meg a 600 Ft-os pólót? - Elgondolkodtató videó
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Tudod, hogyan készülnek és kik készítik a gyanúsan olcsó termékeket? Lehet, hogy eddig bele sem gondoltál, de a rút igazság az, hogy csak a létminimum alatt élő emberek kizsákmányolásával kerülhet el hozzánk, vásárlókhoz az olcsó áru.

Fairtrade | Fotó: geograph.org.uk - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fairtrade | Fotó: geograph.org.uk

Fashion Revolution

A kampány során a Fashion Revolution szervezet tagjai egy hívogató automatát helyeztek el a berlini Alexanderplatz-on, ami mindössze 2 Euróért, azaz körülbelül 600 Ft-ért árusított pólókat. Az emberek persze ugrottak az olcsó termékre, de arra nem számítottak, hogy a végén még sem fogják megvenni azt.

Megtörtént eset

Április 24-én volt a Fashion Revolution Day (azaz a Divat Forradalmának a napja), amit a bangladesi Rana Plaza épületében lévő textilgyárban meghalt 1129 munkás emlékére rendeztek. A megdöbbentő eset 2013-ban történt. Az épület durván megrepedezett, omlásnak indult, és kiürítették, de másnap a gyári dolgozókat behívták a tiltás ellenére, majd gyakorlatilag rájuk omlott a pláza. 2515 sérült embert mentettek ki, a halottak keresését 2013. május 13-án fejezték be.

A Fair Trade

A Fair Trade, azaz a méltányos vagy becsületes kereskedelem hasonlóan a Fashion Revolution mögött álló szervezethez, szintén arra helyezi a hangsúlyt, hogy a termék mögött álló gazda, termelő vagy gyártó megkapja az őt megillető díjat. A fenti képen látható jelzéssel ellátott termékek (kávé, csokoládé stb.) esetében biztos lehet a fogyasztó abban, hogy a megvásárolni kívánt áru nem kizsákmányolás útján jutott el hozzá.

Forrás: wikipedia.org

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...