2015.12.23. 13:31:01 6689 133

Miért jó dolog az e-könyv?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Annak, aki világéletében hagyományos módon olvasott, szerette a könyvek illatát, és még az online újságolvasásra sem vette rá magát, valószínűleg egy merész vállalkozás e-bookot adni vagy ajánlani. Mégis megpróbáljuk a lehetetlent, és megmutatjuk, hogy miért is jó dolog egy e-könyv olvasó.

E-könyv olvasó - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com E-könyv olvasó

1. Nem foglal annyi helyet!

Az első és legfontosabb, valamint a legnagyobb előnye egy e-könyv olvasónak, hogy nincs szükség a polcrendszer bővítésére. Könyvekből ugyanis csak véges számú alkotást tudhatunk magunkénak, hiszen tárolni is kell őket. Persze elajándékozhatjuk, eladhatjuk antikváriumoknak őket, de viszonylag kevesen szabadulnak meg a drága könyvektől ily módon. Ha a lakás már tele van könyvekkel, akkor el kezdhetünk könyvtárba járni, de ha erre nincs időnk, akkor szuper megoldás az e-könyv olvasó! Mivel ez a kütyü tényleg nem foglal sok helyet, és hihetetlen könnyű is, ezért utazásokra is egyszerűbb magunkkal vinni. Egy kis táskában vagy akár egy nagyobb zsebben is elfér. Sőt, akár több könyvet is vihetsz magaddal egyszerre!

2. Olcsóbb!

Ha egyszer megvan az olvasó, akkor sokkal olcsóbban beszerezhetjük digitális formában a könyveket, mint amennyibe a papír formátumú kerülne. Ez mindenképpen egy hatalmas előny, és ennek köszönhetően még több szépirodalmat, krimit, ponyvát, verseket stb. falhatunk. Nincs szükség könyvtárjegyre, sőt a könyvesboltba sem kell elmenni, hiszen online letölthetünk mindent. Sőt, egy csomó íráshoz ingyen is hozzájuthatunk. Az idegen nyelvű könyvekről pedig ne is beszéljünk! Az angol vagy német nyelvű könyvekért itthon egy kisebb vagyont elkérhetnek, online viszont sokkal olcsóbban szerezhetjük be ezeket e- könyv formájában!

3. Kevésbé jó fényviszonyoknál is tudsz olvasni!

Nem kell megijedni, egy e-könyv olvasónak nincs olyan fényereje, mint egy tabletnek vagy mobiltelefonnak, és nem csillog, napfényben is tökéletesen olvasható. Ez az E Ink technológiának köszönhető.

4. Praktikus

Nem kell keresgélni az oldalszámot, nem kell jelölgetni, hiszen megjegyzi, hogy hol tartottunk. Mivel gép, tölteni kell, de az üzemideje rendkívül hosszú, akár több hét is lehet. Csak akkor fogyaszt áramot, amikor frissül a kijelző, azaz ha lapozunk. Egyébként nem használ energiát, ha csak úgy letesszük, vagy amíg egy oldalt olvasunk.

5. Kényelmes

Előfordult már veled, hogy letettél egy könyvet, mert túl aprók voltak a betűk? Nos, egy e-booknál ez nem fordulhat elő, mivel még a betűméretet is változtathatod. A gép elforgathatót, így sor hosszúságok is változhatnak, sőt, a lapozás is automatikusra állítható, így még azzal sem kell bajlódni. Attól sem kell félned, hogy elfárad a kezed, hiszen a legtöbb e-könyv olvasó súlya kevesebb, mint 200 gramm. A súlyos könyvek idejének vége!

6. Több ezer könyv

A néma tanítók most szinte végtelen mennyiségben a rendelkezésedre állhatnak, mivel az e-book olvasókon a memória kapacitásától függően több ezer könyvet tárolhatsz, és vihetsz magaddal! A könyvek szerelmeseinek ez a lehetőség egyet jelent a Kánaánnal.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...