2018.10.19. 17:27:53 8543 240

Miért érdemes őszi esküvőt tartani?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nincs szükség mélyreható kutatásra ahhoz, hogy megállapítsuk, a párok túlnyomó része valamelyik nyári hónapra időzíti a nagy napot. De miért is? Na igen, jó eséllyel sütni fog a nap, és nyugodtan lehet a vállat szabadon hagyó menyasszonyi ruhát választani. Igaz, néhány óra elteltével esetleg kezd szétfolyni a menyasszony sminkje, a vőlegényt pedig a hőguta keringeti, de kibírjuk, mert hát ki kell bírni.

Őszi esküvő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Őszi esküvő

Most elmondjuk, szerintünk miért érdemes szembemenni a trenddel, és egy átmeneti évszakra, őszre időzíteni az esküvőtöket.

Különleges hangulat

Ha láttál már szép, őszi esküvői fotókat, akkor nem kell sokat magyaráznunk, miben is nyújt különlegeset ez az évszak. A természet ebben az időszakban varázslatos díszletet biztosít az esküvői fotózáshoz: menjetek el egy parkba vagy vízpartra, és meglátjátok, a fotós mindenféle kiegészítő nélkül is csodás fotókat főg lőni rólatok! Az ősz fantasztikus színei az esküvői dekorációt is feldobhatják: legyetek kreatívak, gyűjtsetek be mindenféle terméseket, bogyókat, amelyekkel kiegészíthetitek a virágos kompozíciót!

Kint vagy bent?

Nem csak nyárra lehet szabadtéri esküvőt szervezni. Egy szép szeptemberi vagy októberi napon, amikor még kellemes a hőmérséklet, bátran tarthatjátok a ceremóniát a szabad ég alatt. Arra az esetre, ha netán mégis esőre állna a nagy nap reggelén, felkészülhettek egy sátras megoldással, vagy eleve válasszatok olyan helyszínt, ahol rugalmasan tudnak alkalmazkodni az időjáráshoz, azaz kint és bent is biztosítani tudnak mindent a lebonyolításhoz. (Ez amúgy nyáron is érvényes, hiszen akkor is meglephet benneteket egy váratlan vihar.)

Ruha

Most komolyan: melyik vőlegénynek őszinte a mosolya, amikor nyáron, 40 fokos melegben hosszú nadrágban, állig begombolt ingben, nyakkendővel a nyakán, zakóban kell pózolnia a fényképezőgép előtt akár órákon keresztül? Ilyen szempontból a menyasszonyok általában szerencsésebbek, hiszen ők kicsit jobban „neki tudnak vetkőzni”, ha szeretnének, de a nagy, nehéz ruhák többnyire melegek is. Persze, ahogy a cikk elején is írtuk, nekik meg a szétfolyni készülő sminkkel gyűlhet meg a bajuk. Mennyivel kellemesebb mindezt 15-20 fokkal enyhébb időben végigcsinálni? A menyasszonynak még mindig könnyebb a vállára teríteni a pelerint, mint a vőlegénynek levetnie a kötelezőnek számító zakót.

Kevesebb stressz

Mivel szeptember vége táján már vége a nagy esküvői szezonnak, minden ponton könnyebb és gördülékenyebb lesz a szervezés: akár az anyakönyvvezetővel egyeztettek időpontot, akár álmaitok esküvői vacsorájának helyszínét próbáljátok lefoglalni, garantáltan sokkal egyszerűbb dolgotok lesz. Így aztán több energiátok marad a nagy napra való hangolódásra, és kellemesebb tempóban végezhetitek az előkészületeket.

Több pénz marad a nászútra

Mivel szeptembertől karácsonyig jellemzően sokkal kevesebb a rendezvény, nemcsak könnyebb lesz esküvői helyszínt/éttermet foglalni, de kedvezőbb árakra is számíthattok. Amit pedig megspóroltok az esküvő lebonyolításán, azt nyugodtan beforgathatjátok a nászútba. Ráadásul ősszel az utazás is kevésbé terheli meg a pénztárcátokat, hiszen a főszezonon kívül olcsóbb a szállás és a repülőjegy is (amennyiben távolabbi célpontot céloztok meg).

A menü

Lássuk be, a kánikulában azért nem csúszik úgy a meleg húsleves és a rántott hús, mint egy kellemes őszi napon. Csakúgy, mint a segítőkész rokonok által előállított krémes sütemények, amelyekkel bizony lehet spórolni az esküvői menün.

Plusz nyugodtan ki lehet tenni a sajttálat is, ha szabadtéren vagytok, nem kell attól félni, hogy „megizzadnak” az ételek. Na persze ilyenkor jobban csúsznak a testesebb borok és a jó magyar pálinka is, de ezek fogyasztását egyrészt korlátozhatjátok, másrészt meg a jó hangulathoz azért kell egy kis „jóféle” is.;-)

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...