2018.06.05. 12:29:21 10803 311

Miért csak gyönyörködnél benne, ha fel is falhatod? Az ennivaló rózsa!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A természet a rózsát különösen tetszetőssé és illatossá alkotta meg, hogy mi, emberek gyönyörködhessünk bennük. Azonban ez a gyönyörű virág nemcsak látványával és illatával hat ránk, hanem belsőleg is támogathat minket: a szirmok illóolaja megnyugtatja a szívet és az idegeket!

A rózsa nemcsak szép, finom is! - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com A rózsa nemcsak szép, finom is!

A rózsából készíthető lekvár fogyasztásával elűzheted a feszültséget, táplálhatod a tested szöveteit és regenerálhatod a sejtjeidet is.

Nagyon fontos, hogy pünkösdi rózsából és bolti/vegyszerezett rózsából semmit sem szabad emberi fogyasztás céljából készíteni! A rózsalekvár igazán ízletes akkor lesz, ha kevés rózsalikőrt is adagolsz hozzá, ezért érdemes ezt is elkészítened!

A rózsalikőr hozzávalói:

  • 2-3 marék illatos rózsaszirom (Lehetőleg minél sötétebb pl. vörös szirmokból készítsd, hogy szép színe legyen, de lehet vegyes színű szirmokból is.)
  • kb. 30 dkg cukor (Édesítőszeres receptet eddig nem láttam, de érdemes kísérletezni!)
  • Fél dl víz
  • kb. fél dl alkohol, pl. vodka vagy konyak

Elkészítése:

A vegyszer nélkül nevelt rózsa szirmait alaposan át kell mosni, majd leönteni annyi, előre elkészített és lehűtött cukorsziruppal, amennyi ellepi azokat. Várd meg, míg a rózsa levet ereszt – ez eltart pár napig, azután szűrd le a kapott szirupot és keverd el az alkohollal. Az ízléseden múlik, mennyire készíted erősen.

Ha szeretnéd, hogy pikánsabb legyen a likőröd, tehetsz a keverékhez szegfűszeget vagy akár fahéjat is ízesítésként.

A rózsalekvár hozzávalói:

  • 50 dkg rózsaszirom,
  • 50 dkg cukor,
  • 2 citrom frissen facsart leve,
  • 1 ek rózsalikőr.

Elkészítése:

A rózsaszirmok alján lévő sárgásfehér részt érdemes levágogatni, és úgy megmosni a szirmokat. Ezután forralj fel 3 dl vizet, és forrald további 5 percig a rózsaszirmokkal együtt.

Ha ez megtörtént, add hozzá a cukrot és a citromlevet, majd folyamatosan kevergetve úgy 25-30 perc alatt főzd sűrűre kis lángon.

Amikor megfelelő az állaga, vedd le a tűzről, és öntsd bele a rózsalikőrt is. Az egyéb lekvárokhoz hasonlóan forrón kell a kis üvegekbe tölteni, és száraz gőzben kihűteni.

Tipp: Aki soknak tartja a cukrot, az készítheti gyümölcsökkel vegyesen összefőzve. Az alma és a cseresznye is remekül passzol a rózsa ízéhez.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...