2021.02.12. 16:06:50 10526 203

Mennyiért és hogyan érdemes egy ingatlant kiadni?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A koronavírus ideje alatt hozott kormányzati intézkedések miatt az előző évben nagymértékű csökkenés mutatkozott az albérletek keresletében, és így az árakban is. Az Ingatlannet.hu által betekintést nyerhetünk a tavalyi esztendő utolsó negyedévének albérlet áraiba, illetve tippeket kaphatunk mire érdemes figyelni egy lakás kiadása során.

Albérlet átlagárak megyénként - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Albérlet átlagárak megyénként

Tájékozódj az átlagos négyzetméter árakról!

Ha bizonytalan vagy abban, mennyiért is kellene bérbe adnod ingatlanod, jó kiindulópont lehet az adott városra/településre jellemző átlagos négyzetméterár.

Például, ha a fővárosról beszélünk, nem árt tudni, hogy a haldokló turizmus, a home office, az online oktatás és az egyre inkább duzzadó Airbnb-lakások miatt zuhanni kezdtek az albérleti árak. Mindezek következményeképpen Budapesten tavaly decemberben egy négyzetmétert átlagosan 3 ezer forint felett kínáltak kiadásra. 2020 decemberében a Debrecenben és Győrben a kiadó lakások átlagos négyzetméter árai 2221 forintnál álltak. Pécsen és Szegeden is nagyon hasonló áron lehetett albérletet igénybe venni.  Ezekben a városokban 2020-2181 Ft/m² volt a kiadó lakások átlagára. Azok pedig, akik 2020 decemberében Kecskeméten vettek ki albérletet, átlagosan 1957 Ft/m²-es áron tehették meg.

Ha nincs a felsoroltak között az a város, melynek albérletpiaci átlagára érdekelne, látogass el az [Ingatlannet.hu statisztikai oldalára]https://www.ingatlannet.hu) és tájékozódj a már kínálatban levő albérletek átlagos bérleti díjairól.

Erre figyelj, ha kedves a pénztárcád!

Az ingatlanbefektetés hazánkban egyre népszerűbbé vált az elmúlt években. Ennek oka, hogy a banki betétek és állampapírok alacsony kamatszintje a tőkével rendelkező befektetőket már kevésbé vonzotta, így ők a biztos befektetésnek számító és jobb hozamot garantáló ingatlanpiac felé fordultak. Azonban sokan nem számolnak azzal, hogy adót kell fizetni az albérlet kiadása után.

Először is fontos leszögezni, hogy az adót nem a bevétel, hanem a jövedelem után kell megfizetni. Másodsorban pedig a bérbeadónak két lehetősége van: nem tételes költség elszámolása vagy tételes költség elszámolása. Ha az előbbi lehetőséget választja, akkor a bevétel 10%-át számolhatja el igazoltan költségként és az így kapott összeg 15%-a lesz a személyi jövedelemadó mértéke. Ettől a tételes költség elszámolás annyiban különbözik, hogy nem fix 10%-kal csökkenthető a bevétel, hanem az ingatlan fenntartáshoz kapcsolódó, ténylegesen (számlákkal és bizonylatokkal igazolható) felmerülő költségekkel.

Hatékony lakáskiadás

Ha gyorsan, igényes albérlőt szeretnénk találni, akkor érdemes néhány dologra odafigyelni. Az első és egyik legfontosabb szempont, hogy a lakás legyen makulátlan, tiszta és kellemes illatú. Hiszen a bérbevevő az első benyomására fog leginkább hagyatkozni. A másik dolog, amire érdemes ügyelni az, a minimalista stílus, egyszerű berendezés. Ezáltal nagyobb teret adunk a bérlőnek, hogy már az első találkozáskor el tudja képzelni a saját ízlése alapján berendezett ingatlant. 

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...