2020.10.24. 17:46:05 11324 278

Mélyhűtő kisokos- mit, hogyan, mennyi ideig fagyaszthatunk? 1. rész
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Tudtad, hogy Magyarországon 40 kg az egy főre eső élelmiszerhulladék mennyisége? Évente ennyi ételtől szabadulunk meg azért, mert minőségi romlást tapasztalunk, mert a címkén látható dátumon túlhaladtunk, vagy csupán azért, mert egy étkezés alkalmával nem fogyott el, amit készítettünk. Ez hatalmas mennyiség és nagy pazarlás. Ráadásul az élelmiszerek lefagyasztásával még időt is takaríthatunk meg, így nem kell olyan gyakran a piacra, közértbe járnunk.

Fagyasztható ételek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fagyasztható ételek

Hogyan küszöbölhetjük ki a bekezdésben említett problémát? Ehhez adunk most pár tippet: mit, hogyan, mennyi ideig tárolhatunk a fagyasztóban.

Az emberek többsége tisztában van vele - főleg, ha gyakran sündörög a konyhában- , hogy a húsok, halak, raguk, levesek, kenyér és tésztafélék bátran fagyaszthatók. Azonban kevesebben tudják, hogy ezeken kívül még bőven akad olyan étel a házban, ami bekerülhet az ismertek mellé.

Citrusfélék:

Ezeket télen tudjuk a leginkább kedvező áron megvásárolni, de mi lenne, ha nyáron is ebben a minőségben tudnánk őket fogyasztani. Mit tehetünk? Kifacsarhatjuk pl. a narancs levét, amelyet aztán belecsorgathatunk a jégkockatartóba. Így bármikor, ha egészséges és ízletes frissítőre vágyunk, csak be kell nyúlnunk a mélyhűtőbe érte. Amit még a citrusfélékkel tehetünk, hogy meghámozzuk és apró darabokra, vagy cikkelyekre szedjük, majd hűtőzacskóba helyezve a mélyhűtőben tároljuk őket. A felcímkézésről sose feledkezzünk meg: hat hónapig állnak el.

Kávé:

Jöhet egy gyors kávé? Amennyiben a lefőzött (kihűlt) kávét jégtartó tálcába öntjük, majd ezt egy zacskóba tesszük, még akkor is ízlelhetjük jól ismert aromáját, ha hirtelen jeges kávéra vágynánk.

Gesztenye:

Ezt az ősszel kapható finomságot akár egész évben élvezhetjük, ha főtt, megpucolt állapotában, zacskóban (akár pürésítve) tesszük a mélyhűtőbe. Eltarthatósága: fél év.

Paradicsom:

Azokat a darabokat érdemes fagyasztóba tenni, amelyeket júniustól októberig találunk a pultokon. Ekkor a legfinomabbak, legszaftosabbak. Ha a paradicsomokat egészben szeretnénk eltenni, távolítsuk el a szárakat, mossuk meg hideg folyó víz alatt, majd itassuk le róluk a nedvességet, és hámozás nélkül vágjuk kettő vagy négy részre. Ezután mehetnek is a hűtőzacskóba, lezárva és címkézve. A kiolvasztás után nem lesznek alkalmasak arra, hogy salátáinkat gazdagítsák, viszont tökéletesek egy jó szósz elkészítéséhez. Természetesen akár kész szószt is tárolhatunk a mélyhűtőben. Legfeljebb 12 hónapig maradhatnak bent.

Fűszernövények:

Akkor nincsenek kéznél, amikor épp szükségünk lenne rájuk. Viszont: nagyon egyszerűen fagyaszthatók a következőképp: hideg folyó víz alatt mossuk, majd alaposan szárítsuk le róluk a folyadékot. Ügyeljünk arra, hogy szárakat a levelektől válasszuk el, ez utóbbiakat vágjuk apró darabokra. Jégkockatartóban vagy hűtőtasakban fagyasszuk őket. A növények kiolvasztás után nem fognak jól kinézni, de a főtt ételek ízesítésére tökéletesek lesznek. Körülbelül két hónapig használjuk fel őket!

Folytatása következik…

Szerző: K.V.

Forrás: forrás:salepepe.it

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.

Konkrét célok nélkül nincs siker

Az élet célok nélkül olyan, mint a… és itt most mindenki behelyettesítheti a számára legszimpatikusabb hasonlatvariánsokat erre a kihagyott helyre. Azt már az önsegítő könyvek lapozásából és elszánt jegyzeteléséből, videókból, közösségi oldalakról és tréningekről tudjuk, hogy a sikeres élet elengedhetetlen elemei a célok. Mégpedig a konkrét célok. De miért is fontos kristálytisztán látni azokat?