2014.11.29. 08:59:48 5515 17

Megnyílt a világ legnagyobb korcsolyapályája
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A jégkorcsolya szerelmesei tudják, hogy az orosz korcsolyázók és jégtáncosok mindig az élvonalba tartoztak. Ezek után biztosan nem meglepő, hogy a világ legnagyobb műjégpályája éppen Moszkvában nyílt.

Korcsolyapálya - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Korcsolyapálya

A világ legnagyobb műjégpályája nyílt meg pénteken az orosz fővárosban. A különböző létesítményekkel együtt több mint 57 ezer négyzetméter kiterjedésű területen 20,5 ezer négyzetméternyi jégfelületet hoztak létre a Nemzetgazdasági Kiállítási Központ területén. Egyszerre 4500-an tudnak majd korcsolyázni rajta, naponta pedig legalább 20 ezren használhatják az óriási műjégpályát.

Az Interfax orosz hírügynökség jelentése szerint a műjégpályája területe 1300 négyzetméterrel haladja meg a korábbi világrekordert, a Hollandiában lévő FlevOnice jégpályát, amelynek mérete 19,2 ezer négyzetméter.

Az eltérő tudású korcsolyázók kedvéért és a főként műkedvelők biztonsága érdekében több zónára osztották a pályát. A romantika híveinek kialakították a szerelmesek sétányát, az extrém sportok kedvelőinek is külön terület áll rendelkezésére, de a jégkorong szerelmeseinek is építettek pályát. A hangulat emeléséhez különleges díszkivilágítást alkalmaztak, a szovjet időket idéző épületeket, a hidakat, a jeget 100 ezer LED izzóval világították ki.

A szervezők a megnyitóra francia levegőakrobatákat, káprázatos tűzijátékot és az orosz műkorcsolya mesterének, Ilja Averbuhnak a fellépését tervezték.

Egy kis orosz jégkorcsolya

Az alábbi videón a 2014-es téli olimpia nyertes produkcióját látható, természetesen egy orosz tinédzsertől. Lenyűgöző produkció!

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...