2023.05.11. 13:30:00 6008 212

Meglepő tavaszi megbetegedések, amelyeket jobb elkerülni!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az általános tavaszi megbetegedések közé tartozókat viszonylag jól ismerjük, főleg az óvodás korú gyerekek szülei. A tavaszi hőmérsékletváltozások miatt gyakoriak a megfázásos tünetek, míg a virágzó növények a pollenallergiában szenvedők számára okoz kellemetlen tüneteket és szénanáthát.

Tavaszi bőrszárazság - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tavaszi bőrszárazság

Az utóbbi évek tavaszi időszakaira jellemző, hogy az időjárás felettébb változékony, a levegő hőmérséklete és páratartalma is befolyásolhatja egészségügyi állapotunkat és közérzetünket.
A nátha és a szemviszketés csak néhány a jól ismert tünetekből, amelyekhez gyakran csatlakozhat a frontok miatt kialakuló fejfájás is. Azonban vannak ezeknél alattomosabb tavaszi megbetegedések is, amelyekre csak akkor gondol az ember, ha már benne van!

A tavaszi szezonban fellépő megbetegedések

Bőrproblémák

A tavaszi allergia is okozhat bőrirritációt, ami viszketés vagy akár ekcéma formájában is megnyilvánulhat. Ezen kívül bőrünk állapotára az időjárási változások is befolyással vannak. A hirtelen felmelegedés például a bőr nedvességtartalmára van hatással, amit az elfogyasztott folyadék mennyiségének növelésével egyensúlyozhatunk ki. A száraz bőr feszül és viszket, ezért hidratálni szükséges azt külsőleg és belsőleg is.
A hirtelen megnövekedett napsütés ugyancsak árthat a bőrünknek, ezért a fényvédelemre, nem csak kánikula esetében kell gondolnunk!

Ételmérgezés

Nyáron a hőség miatt elővigyázatosabbak vagyunk az ételekkel, azonban tavasszal kevesebb figyelmet fordíthatunk a témának. Az időjárás melegedésével az ételek és italok romlása gyakran okozhat ételmérgezést, ha óvatlanok vagyunk.
Ezt általában a nem megfelelő tárolás (túl korán tettük hűtőbe, esetleg ellenkezőleg hosszas tárolás után fogyasztjuk csak el) okozza, de vannak más kiváltó okok:
- Az étel elkészítése előtt nem mostunk (alaposan) kezet, vagy szennyezett eszközöket használtunk.
- Az ételt nem sütöttük vagy főztük meg megfelelően.
- Az étel maga szennyezett.

Lyme-kór

A jó idő nem csak minket csalogat ki, de a veszélyes kórokozókkal fertőzött kullancsokat is. Túrázáskor és magas fűben történő sétáláskor és piknikezéskor is viseljünk megfelelően fedő és zárt ruházatot, majd hazatérve alaposan vizsgáljuk át magunkat (és velünk tartó háziállatunkat), hogy a vérszívó minél előbb eltávolításra kerülhessen, és megakadályozhassuk a fertőzés kialakulását.
A lyme-kór tünetei sokszor nem egyértelműek, viszont gyanú esetén és a csípés helyén jelentkező kokárda szerű kiütés megjelenésekor azonnal keressük fel orvosunkat!

Forrás: www.mfine.co, hu.wikipedia.org

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...