2017.09.05. 13:10:13 15201 339

Meglepő segítőtársak a háztartásban
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mindennapjainkat háziasszonyként apró bosszúságok egész sora tudja megnehezíteni. Ám ahelyett, hogy hagyjuk elrontani a kedvünket, nézzünk szét a lakásban, és találjunk ki újabb és újabb praktikákat a felmerülő problémák megoldására, ahogyan azt néhány anyuka már megtette előttünk! Lessük el újításaikat nyomban.

Háziasszony, háztartás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Háziasszony, háztartás

A meleg tej és a porcelán

Igazán szívfájdító tud lenni, ha a szeretett nagyinktól örökölt porcelánunk tányértörés áldozatául esik. Ilyenkor a siránkozás helyett kapjunk elő a ragasztószalagot és illesszük vele össze – helyenként és egy oldalról használva – a törött porcelánt. Keressünk kis peremmel rendelkező edényt/tálcát, amibe belefér a porcelánunk, majd öntsük rá a menet közben felmelegített tejet, úgy hogy az egészen ellepje. Már csak várakoznunk kell, hogy a csoda megtörténjen. Ugyanis 2 napnyi áztatás után a porcelánunk „össze fog forrni”!

Ecet a vízkőre - de hogyan?

Az ecetben azt nem szeretem, hogy szanaszét folyik. Ezért én vattakorongra öntve szoktam pl. a lefolyórácsokra tenni. A vízköves zuhanyfejnél is tisztább eredményt érhetsz el, ha követed az alábbiakat:

Egy erős anyagú, mondjuk, fagyasztáshoz való zacskóba önts jó pár deci ecetet, így húzd rá a zuhanyfejre, majd gumizd rá, hogy az ecet ne folyhasson ki belőle. 15 perc és megint folyik az összes kis lyukból a víz.

Péksüteménnyi művészet

Az üveglappal nem védett festmények a falon lógva is hamar beporosodhatnak, hát még, ha félretéve várják jobb sorukat valahol. Ilyenkor ne fújd le róluk a port, mert csak a levegőben fog kavarogni és tüsszögni fogsz tőle. Vágj félbe egy bagelt vagy egy nem túl olajos fánkot, és a belső felével töröld át a festményt. A péksütiben lévő nedvesség megköti a port és megtisztítja a festmény felületét.

Piszkos ezüst paradicsommal

Hamupipőke is hamar megunta volna, ha gonosz mostohája összes ezüstjét kézzel kellett volna kifényesítenie. Ehelyett, ha létezett volna ketchup, előkapott volna egy flakonnal, és bedörzsölte volna vele az összes piszkos és matt ezüsttárgyat. Míg kiválogatta volna a hamuból a lencsét, azaz 30 perc alatt, a paradicsomban lévő sav elvégezte volna helyette a munkát. Nekünk szerencsénk van, a szükséges hatóidő után csak el kell távolítanunk a paradicsompürét, hogy élvezhessük a csillogást.

Gyűrűk söre

Egy kis pohárkába önts sört. Nem, nem meginni Pottyantsd bele az elszíneződött nemesfém gyűrűidet, hogy a sör 5 perc áztatás során megtisztíthassa ezeket neked.

Forrás: realmoms.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...