2023.08.14. 11:00:28 5134 198

Még mindig tombol a nyár – Így óvd a gyerkőcöt a túlzott napsugárzástól!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hiába írunk augusztust, még tombol a nyár, a strandok tömve, a medence, Balaton tele, a lángos sül, a Nap pedig éget. Utóbbi nem vicc, tudjuk már régen, hogy a napvédelem már az első tavaszi napsugarak megjelenésétől fontos. Nekünk, felnőtteknek is, de a legkisebbeknek még inkább!

Napvédelem - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Napvédelem

És hiába szajkózzák már évek, évtizedek óta, hogy „magas faktorszám”, és „10-16 óra között árnyék”, meg hogy „Szalmakalap!”, azért még van új a Nap alatt, már ami a gyerekek napvédelmét illeti! Figyelj és tanulj!

  • Kerüld a sötét, vastag anyagokat! Ahogy Neked is kényelmesebb ilyenkor lenge anyagból készült ruhákat magadra öltened, úgy legkisebbek is jobban érzik magukat vékonyabb anyagú, világos színű rucikban. A lényeg, hogy minél nagyobb felületet takarjon a ruha de ez szinte észrevétlen legyen. És igen, a kalap, sapi nem maradhat el, mert a nyak, az orr, fül érzékeny részek, hamar leégnek!

  • Az ideális helyet keresed! A legapróbbakkal, újszülöttekkel, de még a fél éves babákkal sem jó huzamosabb ideig napfényes helyen tartózkodni. Húzódjatok az árnyékba, és lehetőleg pihengessetek!

  • Fel a napszemcsit! Azt hiszem, szerencsénk van, a mi gyerekeink egyenesen „követelik” a napszemüveget! (A 3 éves nagylány nem lenne rest akár minden vásárlás alkalmával újat beszerezni!:-)) Fontos is a szemek védelme, már ilyen kicsi korban is. Azért ne csak divatos legyen az a napszemcsi, óvja is a szemeket a káros sugaraktól!

  • Na igen, már megint a faktorok! Ahhoz, hogy megóvd a gyereket a napégéstől, illetve csökkentsd a bőrrák kialakulásának kockázatát, érdemes minél magasabb, lehetőleg 50-es faktorszámú napvédőkrémet használni! Ha csak sétálni mentek, már akkor érdemes átkenni vele a gyerkőcöt.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Nem csak a testi adottságokat örökölhetjük, hanem a lelkieket is

Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy vajon a feldolgozatlanul hagyott érzelmeinket átadhatjuk-e a gyermekeinknek? Vajon azáltal, hogy eltemetjük a minket ért megrázkódtatásokat (félelem, harag, gyász, kapcsolati problémák), a gyermekeinknek kell majd befejezni azokat?

Ezt tudja az Air Fryer, azaz a forrólevegős fritőz

Az Air Fryer, vagy forrólevegős fritőz, az utóbbi évek egyik legnépszerűbb konyhai eszközévé vált, és számos háztartásban megtalálható. Ez a modern főzőeszköz nem csak a gyors és hatékony főzést teszi lehetővé, de legfőbb ismertetőjele a minimális olajfelhasználás, ami azt jelenti, hogy az ételek ízletesen ropogósak lesznek, de kevesebb zsírt tartalmaznak. Most bemutatjuk az Air Fryer előnyeit és néhány ötletet ahhoz, hogy a legtöbbet hozhasd ki ebből a konyhai csodagépből.

A krampusz: A téli ünnepek sötétebb oldala

A krampusz egy olyan figura, akit a téli ünnepek kapcsán sokan ismernek, különösen Közép-Európában és az Alpok régiójában. Bár a Mikulás hozza az ajándékokat a jó gyerekeknek, a krampusz a rossz magatartású gyermekeket "látogatja meg". Ez a különös alak az ünnepi szezon sötétebb és hagyományokkal rendelkező oldalát reprezentálja. Az alábbiakban közelebbről megvizsgáljuk a krampusz történetét, szimbolikáját és azokat a hagyományokat, amelyek körülveszik ezt a misztikus alakot.