2015.03.20. 18:00:00 9958 377

Másodállás - aki keres, az talál?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ritka, vagyis ritka szerencsés az az ember, aki egy állással annyi pénzt tud keresni, amiből megél a jelenben, és mellette gondolhat a közeli és a távolabbi jövőre is. A nagy többségnek ehhez általában másodállást kell vállalnia, valamennyi plusz jövedelem reményében.

Takarítói munka - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Takarítói munka

Több okunk lehet arra, hogy mellékállást keressünk. A leggyakoribb indok, hogy főállásunkkal keresett jövedelmünk nem elegendő ahhoz, hogy napi, heti, havi és jövőbeni kívánságainkat teljesítsük, terveinket megvalósítsuk, legyen az bármilyen szerény vagy épp nagyra törő.

Aki eleget keres, az szándékosan nem talál

Vagyis az igazából nem is kutakodik plusz munka, plusz jövedelem után, mert azon szerencsések közé tartozik, akik a napi (remélhetőleg) 8 órás munkájukért kapott bérből képesek előteremteni mindent, ami a jelenben, a közeli és a még túl távolinak tűnő jövőben szükséges. Plusz öröm, ha ez a szerencse fia még szereti is a munkáját.

Aki nem keres eleget, az előbb-utóbb talál

Tételezzük fel, hogy akkora mázlink van, hogy szeretjük azt, amit a munkánknak nevezünk, viszont főnökeink fizetési kedve nem túl nagy. Szereti a munkavállalóit, szereti, hogy mindenki lelkesen dolgozik, de ha a fizetésemelésre terelődik a szó… No, az nem a kedvenc témája. Ilyenkor jó olyan plusz munkalehetőség után nézni, ami:
… összhangba hozható a főállásunkkal tevékenység jellegét illetően (tehát ne a konkurens cégnél próbáljunk elhelyezkedni).
… passzolnak egymáshoz, az időbeosztást tekintve is. Vagyis nem fedi egymást a két hely munkaideje. De az sem jó, ha rohanni kell az egyikből a másikba.
… nem megy a főállás rovására. Fontos, hogy a pluszban bevállalt munka miatt ne essen a teljesítményünk a „fő” munkahelyünkön.

Aki nem keres eleget, az talál, de az örömét nem mindig leli

Attól függően, hogy mivel szeretnénk vagy mivel tudunk foglalkozni, mennyit szeretnénk keresni, és mennyi időt tudunk, szeretnénk elvenni a családunkra vagy magunkra szánt időből, több lehetőség közül választhatunk.

A munka jellege, ennek megfelelően a fizetés településenként, régiónként eltérő lehet. Általában minden környéken akad takarítói, felszolgálói, telemarketinges tevékenység, takarítás, illetve valamilyen otthon is végezhető, online munka. Érdemes nyitott szemmel járni, hátha gyöngyszemre akadunk.

Aki nem keres eleget, az talál: örömet, barátokat és újabb célokat is

Megeshet, hogy valaki nem, vagy nemcsak a havi jövedelmét szeretné kiegészíteni a pluszként vállat munkával. A másodállással a célunk lehet az önmegvalósítás, egyik rejtett képességünk felszínre hozása, netán valamiben megnyilvánuló tehetségünk, kreativitásunk karbantartása.

Ők azok a szerencsések, akik szinte a hobbijukkal jutnak hozzá egy kis (vagy nagy) jövedelem-kiegészítéshez. Ők lehetnek a nyelvet jól beszélő, ismerő és szerető, de pályájuk elhagyására kényszerülő nyelvtanárok, a napi 8 órában az irodában ülő, de amúgy örökmozgó, lelkes, különböző mozgásformát okítók, az egyébként monoton munkát végző, ám rendkívül kreatív emberek.

Ám meglehet, mellékállásunknak, legyen az kedvelt vagy kevésbé kedvelt tevékenység, olyan kapcsolatokra tehetünk szert, amit későbbi életünk során fogunk csak kamatoztatni. Lehetnek ezek privát és/vagy munkás életünket is befolyásoló tényezők. Szó mi szó, egy másodállással többnyire csak nyerhetsz, ha bírod energiával.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mennyibe fáj ma egy balatoni nyaralás?

A nyár utolsó hónapját tapossuk, és eddig nem panaszkodhatunk, ami a kánikulát illeti. Ez a hihetetlen forróság és szárazság a nyaralók számára jó hír, de a termelők az aszálynak nem örülnek. Sajnos azonban az is tény, hogy a szárazság nem csak a termést teszi tönkre, hanem a szabadtéri vizeinket, tavainkat is. Rengeteg patak és tó kiszáradt vagy a kiszáradás határán van. Ilyenkor mindenki igyekszik olyan nagy víz partja mellett tölteni az idejét, ahol nyugalomban hűsölhet. Sokan külföldre utaznak, bepótolva az utóbbi egy-két év tengerparti nyaralásának hiányát. Aki viszont nem a sós víz mellett pihen, az leginkább a Balatont választja. Azt azonban tudomásul kell vennünk, hogy a magyar tenger árak szempontából jelentősen más tendenciát mutat, mint azt eddig megszoktuk.

Makacs emberek a láthatáron: Így lehet sikeresen kezelni őket!

Mialatt a makacsságot könnyen megbocsájtjuk a kisgyerekeknek, nincs is annál bosszantóbb, mint amikor egy felnőtt ember merő önzésből köti az ebet a karóhoz. Hamar elfogyhat a türelmünk, amikor az észérvek sem hatnak az illetőre. A makacsságnak azonban csak az szab gátat, ha nem hagyjuk eluralkodni.

Mi fán terem és miért ilyen fontos a "pénzügyi wellness"?

A munka és a magánélet egyensúlya, az öngondoskodás és a pozitív megerősítések mellett egy újabb remek trend terjed, ami nem más, mint a „pénzügyi wellness”! Valójában ez is az egyik fontos része az öngondoskodásnak, hiszen ezáltal érezhetjük magunkat felkészültnek a sokasodó pénzügyi válságok kezelésére is.