2015.03.20. 18:00:00 10708 379

Másodállás - aki keres, az talál?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ritka, vagyis ritka szerencsés az az ember, aki egy állással annyi pénzt tud keresni, amiből megél a jelenben, és mellette gondolhat a közeli és a távolabbi jövőre is. A nagy többségnek ehhez általában másodállást kell vállalnia, valamennyi plusz jövedelem reményében.

Takarítói munka - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Takarítói munka

Több okunk lehet arra, hogy mellékállást keressünk. A leggyakoribb indok, hogy főállásunkkal keresett jövedelmünk nem elegendő ahhoz, hogy napi, heti, havi és jövőbeni kívánságainkat teljesítsük, terveinket megvalósítsuk, legyen az bármilyen szerény vagy épp nagyra törő.

Aki eleget keres, az szándékosan nem talál

Vagyis az igazából nem is kutakodik plusz munka, plusz jövedelem után, mert azon szerencsések közé tartozik, akik a napi (remélhetőleg) 8 órás munkájukért kapott bérből képesek előteremteni mindent, ami a jelenben, a közeli és a még túl távolinak tűnő jövőben szükséges. Plusz öröm, ha ez a szerencse fia még szereti is a munkáját.

Aki nem keres eleget, az előbb-utóbb talál

Tételezzük fel, hogy akkora mázlink van, hogy szeretjük azt, amit a munkánknak nevezünk, viszont főnökeink fizetési kedve nem túl nagy. Szereti a munkavállalóit, szereti, hogy mindenki lelkesen dolgozik, de ha a fizetésemelésre terelődik a szó… No, az nem a kedvenc témája. Ilyenkor jó olyan plusz munkalehetőség után nézni, ami:
… összhangba hozható a főállásunkkal tevékenység jellegét illetően (tehát ne a konkurens cégnél próbáljunk elhelyezkedni).
… passzolnak egymáshoz, az időbeosztást tekintve is. Vagyis nem fedi egymást a két hely munkaideje. De az sem jó, ha rohanni kell az egyikből a másikba.
… nem megy a főállás rovására. Fontos, hogy a pluszban bevállalt munka miatt ne essen a teljesítményünk a „fő” munkahelyünkön.

Aki nem keres eleget, az talál, de az örömét nem mindig leli

Attól függően, hogy mivel szeretnénk vagy mivel tudunk foglalkozni, mennyit szeretnénk keresni, és mennyi időt tudunk, szeretnénk elvenni a családunkra vagy magunkra szánt időből, több lehetőség közül választhatunk.

A munka jellege, ennek megfelelően a fizetés településenként, régiónként eltérő lehet. Általában minden környéken akad takarítói, felszolgálói, telemarketinges tevékenység, takarítás, illetve valamilyen otthon is végezhető, online munka. Érdemes nyitott szemmel járni, hátha gyöngyszemre akadunk.

Aki nem keres eleget, az talál: örömet, barátokat és újabb célokat is

Megeshet, hogy valaki nem, vagy nemcsak a havi jövedelmét szeretné kiegészíteni a pluszként vállat munkával. A másodállással a célunk lehet az önmegvalósítás, egyik rejtett képességünk felszínre hozása, netán valamiben megnyilvánuló tehetségünk, kreativitásunk karbantartása.

Ők azok a szerencsések, akik szinte a hobbijukkal jutnak hozzá egy kis (vagy nagy) jövedelem-kiegészítéshez. Ők lehetnek a nyelvet jól beszélő, ismerő és szerető, de pályájuk elhagyására kényszerülő nyelvtanárok, a napi 8 órában az irodában ülő, de amúgy örökmozgó, lelkes, különböző mozgásformát okítók, az egyébként monoton munkát végző, ám rendkívül kreatív emberek.

Ám meglehet, mellékállásunknak, legyen az kedvelt vagy kevésbé kedvelt tevékenység, olyan kapcsolatokra tehetünk szert, amit későbbi életünk során fogunk csak kamatoztatni. Lehetnek ezek privát és/vagy munkás életünket is befolyásoló tényezők. Szó mi szó, egy másodállással többnyire csak nyerhetsz, ha bírod energiával.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Létezik „az” álommeló?

Fel tudod idézni, hogy kisgyermekkorodban milyen munkavégzés iránti vágy lebegett előtted? Milyen érzések keltek szárnyra ilyenkor leginkább? A gyermekkori munkával kapcsolatos elképzeléseinknek nem sok köze volt a valósághoz. Egy életérzést, egy általunk csodált életmódot, egy megmagyarázhatatlanul nagyra becsült jellemet próbáltuk keretbe helyezni. Ilyenkor nem sok elképzelésünk volt olyan elvontnak tűnő fogalmakról, mint a bevétel, a megélhetés, kiadások.

A gyöngyhalászok bizarr munkanapjai és gyakori végzetük: a fűrészfogú halál

A drágaköveiről egykor híressé vált Ceylon szigete később a gyöngyhalászatnak adta át a stafétát. Hajdanán a nemesgyöngy-halászatra specializálódott bennszülöttek egy cápabűvölő jelenlétével és bátorításával ugrottak be a vízbe, hogy kagylózsákmánnyal a kezükben térjenek vissza a hajóra. A halászok által összegyűjtögetett kagylókat felhalmozták, majd elárverezték. A felvásárlók sokat kockáztattak ezzel az üzlettel, hiszen rengeteg kagylóban nem lelték meg a gazdagság forrásaként számon tartott gyöngyszemet. Ám a kereskedők kockázatvállalása eltörpült az életüket minden nap kockára tevő gyöngyhalászokéi mellett.

Velem is megtörténhet? – Tömegbaleset, szállodatűz és egyéb káresetek tanulságai

Kevesebb mint három hét leforgása alatt két sokakat érintő káresemény történt. Február 25-én, vasárnap, reggel tömegbaleset történt az M7-es autópályán. A balesetben több, mint 40 autó volt részes, 18 ember sérült meg és egy ember életét vesztette. Velem ez nem történhet meg… - gondoltam. Aznap reggel valószínű ugyanezt gondolták azok is, akik a jó időt kihasználva elindultak a Balaton felé. Sokan csak Velencéig jutottak.