2018.08.06. 13:31:04 8376 256

Már tüneteket okoz a parlagfű
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Már tüneteket okoz a parlagfű - hívta fel a figyelmet pénteken, az MTI-hez eljuttatott közleményében az Országos Közegészségügyi Intézet (OKI), kiemelve: az idei parlagfűszezonra jellemző a korai pollenszórás, a hatékony védekezés érdekében az allergiásoknak javasolt mihamarabb felkeresni orvosukat.

Virágzó parlagfű - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Virágzó parlagfű

Közleményük szerint az elmúlt hetekben megjelent a parlagfű pollenje a levegőben, de a csapadékos időjárásnak köszönhetően a pollenkoncentráció nem emelkedett meg jelentősen. Ugyanakkor egy-egy napon, lokálisan már többfelé - elsősorban az Alföldön és a Dunántúl déli részén - jelentkezett tüneteket okozó pollenterhelés.

Azt írták: jelenleg az ország nagyobb részén alacsony-közepes parlagfű pollenterhelés jellemző. A következő napokban a parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan emelkedik, az Alföld nagy részén és a Dunántúl déli területein várhatóan már tartósan a tüneteket okozó pollenterhelés lesz jellemző.

Kiemelték: magas parlagfűpollen-koncentráció esetén és megfelelő gyógykezelés hiányában az allergiásoknak olyan tüneteik lehetnek, mint tüsszögés, vizes orrfolyás, orrviszketés, orrdugulás (és emiatt esetleges alvászavarok), garatviszketés, fülviszketés, könnyezés, szemviszketés, "piros szem" (kötőhártya-gyulladás), szemfáradékonyság, továbbá fáradtság és levertség érzés, nagyobb alvásigény.

Az OKI naponta térképes előrejelzést készít, amely elérhető a https://efop180.antsz.hu oldalon - áll a közleményben.

Forrás: MTI

Cikkajánló: Parlagfű - gyomnövény vagy gyógynövény

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...