2020.04.20. 17:09:36 7708 233

Már 23-ra emelkedett a Pesti úti idősotthon elhunytjainak száma, a vizsgálat még zajlik
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Négy kórházban is ápolnak azok közül a Pesti úti idősotthonban gondozottak közül, akik koronavírussal fertőződtek meg. A tesztek eddig 223 ott lakónál és 19 dolgozónál igazolták a fertőzést, a betegek közül 23-an haltak meg - olvasható a kormányzati tájékoztató oldalon közzétett összegzésben.

Gyertyaláng, gyász - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyertyaláng, gyász

"A Fővárosi Önkormányzat által fenntartott intézmény gyakorlatilag gócponttá vált, tömeges a fertőzés a gondozottak között" - írták a koronavirus.gov.hu-n. Kiemelték azt is, hogy az idősotthonban történtek miatt még zajlik az országos tisztifőorvos által elrendelt vizsgálat.

Müller Cecília utasítására az otthonban maradt 267 lakó és 40 dolgozó második körös mintavétele is megtörtént vasárnap, a laboreredmények várhatóan keddre lesznek véglegesek - tették hozzá.

Emlékeztettek, a tisztifőorvos hétfői sajtótájékoztatóján elmondta, az már az eddig bekért dokumentáció alapján is látszik, hogy legalább egy hétig nem volt jelen orvos a gondozottak mellett, de még sok a megválaszolatlan kérdés. Mindeközben úgy tudni, hogy már március közepén voltak megbetegedések az idősotthonban - írták.

Közölték azt is, húsvét előtt, az első körös laborvizsgálatok során koronavírus-fertőzéssel igazolt gondozottakat és a betegség tüneteit mutatókat kórházba szállították a mentők. Jelenleg a Szent János Kórházban 40, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben 69, az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben 40, a Bajcsy-Zsilinszky Kórházban pedig 57 Pesti úti gondozott van. Őket a közeljövőben - két negatív laboreredmény után - visszaengedik az idősotthonba - fűzték hozzá.

Az országos tisztifőorvos április 9-én határozatban kötelezte a fenntartó Fővárosi Önkormányzatot azonnali intézkedések végrehajtására: a folyamatos orvosi felügyelet biztosítására, a dolgozók oktatására és az előírt fertőtlenítőszerek szakszerű alkalmazására.

Emellett a járványügyi hatóság vizsgálatot is indított, amelynek célja, hogy felderítse, hogyan alakulhatott ki tömeges megbetegedés, betartották-e a járványügyi előírásokat, gondoskodtak-e a lakók folyamatos orvosi felügyeletéről, a megbetegedéseket mikor észlelték és az észlelés után helyesen jártak-e el, történtek-e és milyen mulasztások az intézményben. A vizsgálat eredményét az országos tisztifőorvos értékeli.

Az elmúlt napokban katonák közreműködésével teljes körű fertőtlenítést végeztek is az idősotthonban.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...