2021.05.03. 14:25:52 6910 259

Májusi eső aranyat ér, a vihar már nem biztos! – Így készülj fel rá!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A legszebb tavaszi hónap a május, ám valljuk be, hogy az egyik legviharosabb is. Nagy dirrel és durral érkeznek ilyenkor az esőfelhők, és ömlesztik a nyakunkba az életet adó vizet. Ám nem egyszer jég formájában érkezik az égi „áldás”, hatalmas széllel. Ne csak lelkünket, otthonunkat is készítsük fel a nem épp kellemes időjárásra!

Viharkárok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Viharkárok

Sok kellemetlenségtől óvhatjuk meg magunkat, ha teszünk azért, hogy a kint tomboló vihar a lehető legkevesebb kárt okozva vonuljon tovább.

  • Figyelj! Hogy ne érjen minket váratlanul az extrém időjárás, érdemes figyelnünk az időjárás-előrejelzést, lehetőleg minden nap. Sokan hajlamosak megfeledkezni róla, csupán az évszakra hagyatkozni, például, ha öltözködésről van szó.

  • Tedd el! Ha van kerti bútorod, ráadásul a szabad ég alatt, akkor mindenképpen rakd fedett helyre. Nehogy a viharos szél, vagy éppen a jégeső megtépázza.

  • Egy kis romantika jöhet?:-) Ha igen, akkor elő a gyertyákkal! Ha közeledik a vihar, áramtalaníts le mindent, hogy ne keletkezzen bennük (nagy) kár. Készülj fel egy esetleges áramszünetre is! Készíts ki zseblámpát, gyertyákat, hogy ne a sötétben kelljen keresgélni. Aztán jöhet a gyertyafényes vacsora, közös családi társas a gyerekekkel vagy éppen koraesti szundi (ez utóbbi inkább csak zseblámpa mellett).

  • Zárkózz be! Ha vihar közeleg, érdemes átnézni minden ablakot, hogy rendesen be van-e csukva. Ezzel megóvhatod az otthonod egy kisebb vagy nagyobb beázástól. Ezek mellett a redőnyöket is érdemes lehúzni, hogy egy esetleges jégeső, viharos szél ne tegyen kárt az ablakban.

  • Tartsd karban! Ha családi házban élsz, a tető állapotát érdemes rendszeresen ellenőriztetni. Nehogy egy nagyobb szélvihar, eső, jég súlyos károkat okozzon.

  • Búcsúzz el tőlük! A nagyobb méretű fákat, főleg a ház közelében szintén nem árt megnézetni szakemberrel, hogy nem korhadt-e, szükség esetén pedig kivágatni. Nehogy a viharos szél döntse ki, éppen a házadra, autódra.

Forrás: eletforma.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Villámgyors gyümölcsös sütik

Nyaralás közben, főleg a nagy kánikulában az ember nem szívesen tölti az időt a konyhában, ha nem feltétlenül muszáj. Otthon főzőcskézünk, de ezt a folyamatot minél gyorsabban és hatékonyabban szeretnénk letudni. Azonban azt is figyelembe kell vennünk, hogy amellett, hogy gyorsak vagyunk érdemes hatékonyan is gondolkodni. Lehetőleg kis energiabefektetéssel nagyobb mennyiségű falatoznivalót készítsünk, ami laktató és nem is romlik a fejünkre azonnal, ha nem tesszük hidegre. Ilyenkor jöhet megoldásként szóba a gyorsan elkészíthető gyümölcsös süti. Praktikus, ízletes és bármikor fogyasztható, ha a család megéhezik. Nézzük milyen recepteket próbálhatunk ki.

Nem bírsz leállni a befőzéssel? – Készíts hagymalekvárt!

A nyár vitathatatlanul a lekvárok, befőttek, savanyúságok, vagyis az ízek télire történő elmentésének időszaka. Már nálad is sorban állnak a kamrapolcon házi készítésű finomságok, de úgy érzed, még hiányzik valami, a lenti recepttel bővítheted a repertoárt. Készíts hagymalekvárt!

Ízletes mikróban készült ételek

Tény, hogy vízben főzve sokkal autentikusabb élményt nyújthat egy étel ízvilága. Talán ezért is ódzkodnak tőle oly sokan, hogy mikróban készítsék el a vacsorájukat. Azonban vannak olyan fogások, amelyeket, ha a szükség úgy kívánja bátran elkészíthetünk mikróban is. Válogatásunk ételei nemcsak gyorsan elkészíthetők, hanem az ízük is kifogástalan! Szerintünk érdemes kipróbálni őket!