2018.05.09. 10:59:30 11101 372

Május a kertben - a kert májusban
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Itt a május, itt a szinte nyárias időjárás, elképesztő tempóban nő a kertben minden, beleértve a kevésbé hasznos növényeket is természetesen. Egy a lényeg, nagyon sok munka vár ránk ilyenkor, gyakorlatilag egymást érik a feladatok, van, amit minimum hetente egyszer, ha nem kétszer is ismételnünk kell.

Kertészkedés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kertészkedés

Meglehetősen küzdelmes óráknak nézünk elébe például akkor, ha két és fél hétig nem vesszük kezünkbe a fűnyírót. Ember legyen a talpán, aki könnyedén dalolva vágja le a füvet; ez a hirtelen jött meleg plusz az eső mintha szuperpempő lenne a növényeknek.

Virágom, virágom.

Az elvirágzott hagymás növényeket hagyjuk visszahúzódni. Lassan tervezhetjük, milyen virágokat ültetünk, a dáliát például már kiültethetjük a kertbe. Ideje lesz lassan az egynyári virágok vetésének, mint például a napraforgó, körömvirág, oroszlánszáj, rézvirág. A füvet folyamatosan vágni kell, tényleg nagy szenvedéstől kíméljük meg magunkat akkor, ha nem blicceljük el. Ahhoz, hogy a gyep gondozott legyen, a fűnyírásnak gyakorinak és alaposnak kell lennie.

Konyhakert

Ültethetők lettek mostanra a káposztafélék, a karalábé, ha ilyen marad az idő, lassan ültethetjük a paradicsomot és a paprikát is. A gyomlálás, gyommentesítés kötelező és állandó programunk lesz, még véletlenül sem fogunk unatkozni. Mondjuk, akinek kertje van és még foglalkozik is vele, alapból elfelejtheti az unatkozás fogalmát is…A hűvösebbre érzékeny növényekkel még várhatunk picit, elvégre Pongrác, Szervác és Bonifác is hátra van még a naptárban.

Egy biztos, rengeteg munka vár ránk, abban biztosak lehetünk, de abban is, hogy nagyon örömöt is okoz. Csak mindig az lebegjen a szemünk előtt, hogy a jól elvégzett munka után lesz igazán jó megpihenni egy árnyékosabb zugban a kertünkben.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...