2017.03.10. 11:00:00 10852 288

Mai rossz szokásaid könnyen hátfájáshoz vezethetnek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Korunk népbetegsége a stressz. Meg a hátfájás. Ez utóbbit vesszük most górcső alá, megnézzük, mi okozza. Nem reprezentatív felmérésünk alapján 10-ből 3 embert érint. Legalábbis szűk környezetemben ez az arány, és mivel elég kevés közös van bennük, ezért mondhatjuk, bárki veszélyeztetett.

Nyakfájás, hátfájás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nyakfájás, hátfájás

Ülő testhelyzet

Nos, igen, talán az egyik leggyakoribb proléma. Naponta 6-8 órát egy helyben ülünk, sokszor igen egészségtelen pozícióban. Sajnos kevés irodában teheted meg, hogy félóránként sétálj egyet, azért óránként bátran menj ki. A főnököd sem szólhat, ha egyszer elmész a mosdóba, aztán pedig vízért, esetleg a következő szünetben teát vagy kávét készíteni. Aztán már ebédidő, majd délután újra ugyanez. A lényeg, hogy időnként állj fel és mozgasd át karjaidat, lábaidat, nyakadat, és legfőképpen hátadat. Ha görnyedten ülsz, akkor homorító gyakorlatokat is végezz!

Egy rövid kisfilm, amely angol nyelven van ugyan, mégis érthetően mutatja be, hogyan ülj a munkahelyeden.

Féloldalas terhelés

A hátizsákot lazán félvállon hordtuk már iskolában is. A női táskák nagy részének csak egy vállpántja van, vagy még annyi sem, karra akasztva kell vinni. Ha te is ezeket kedveled, semmiképpen ne válassz nagyobb méretű darabokat, hiszen azokat jobban meg is pakolod majd. Na és persze ne feledkezzünk meg a bevásárlásról sem, amikor már alig várod, hogy beérj a lakásba, és mindent letehess. Ez a féloldalas terhelés az egyik gyakori oka a hátfájásnak.

Nehéz súlyok

A másik, szintén súlyokkal kapcsolatos probléma az, amikor súlyosabb tárgyakat emelsz, és azt nem megfelelően teszed. Bármit emelsz, cipelsz, igyekezz azt magadhoz szorítani, minél közelebb legyen a testedhez. Tudtad, hogy súlyosabb dolgok emelésekor a gerincedre jutó terhelés akár a tárgy súlyának tízszerese is lehet? forrás:omtki.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...