2017.03.10. 11:00:00 10880 288

Mai rossz szokásaid könnyen hátfájáshoz vezethetnek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Korunk népbetegsége a stressz. Meg a hátfájás. Ez utóbbit vesszük most górcső alá, megnézzük, mi okozza. Nem reprezentatív felmérésünk alapján 10-ből 3 embert érint. Legalábbis szűk környezetemben ez az arány, és mivel elég kevés közös van bennük, ezért mondhatjuk, bárki veszélyeztetett.

Nyakfájás, hátfájás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nyakfájás, hátfájás

Ülő testhelyzet

Nos, igen, talán az egyik leggyakoribb proléma. Naponta 6-8 órát egy helyben ülünk, sokszor igen egészségtelen pozícióban. Sajnos kevés irodában teheted meg, hogy félóránként sétálj egyet, azért óránként bátran menj ki. A főnököd sem szólhat, ha egyszer elmész a mosdóba, aztán pedig vízért, esetleg a következő szünetben teát vagy kávét készíteni. Aztán már ebédidő, majd délután újra ugyanez. A lényeg, hogy időnként állj fel és mozgasd át karjaidat, lábaidat, nyakadat, és legfőképpen hátadat. Ha görnyedten ülsz, akkor homorító gyakorlatokat is végezz!

Egy rövid kisfilm, amely angol nyelven van ugyan, mégis érthetően mutatja be, hogyan ülj a munkahelyeden.

Féloldalas terhelés

A hátizsákot lazán félvállon hordtuk már iskolában is. A női táskák nagy részének csak egy vállpántja van, vagy még annyi sem, karra akasztva kell vinni. Ha te is ezeket kedveled, semmiképpen ne válassz nagyobb méretű darabokat, hiszen azokat jobban meg is pakolod majd. Na és persze ne feledkezzünk meg a bevásárlásról sem, amikor már alig várod, hogy beérj a lakásba, és mindent letehess. Ez a féloldalas terhelés az egyik gyakori oka a hátfájásnak.

Nehéz súlyok

A másik, szintén súlyokkal kapcsolatos probléma az, amikor súlyosabb tárgyakat emelsz, és azt nem megfelelően teszed. Bármit emelsz, cipelsz, igyekezz azt magadhoz szorítani, minél közelebb legyen a testedhez. Tudtad, hogy súlyosabb dolgok emelésekor a gerincedre jutó terhelés akár a tárgy súlyának tízszerese is lehet? forrás:omtki.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.