2016.07.29. 08:00:55 10104 247

Magyar garázsból milliárdokig
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Talán láttad a hírt különböző hírportálokon, hogy a kissé fura nevű LogMeIn felvásárolta versenytársát, így egy millárd dolláros bevétellel rendelkező cégcsoport jött létre. Ez talán nem is annyira érdekes, de talán nem is tudtad, hogy a LogMeIn alapítója a magyar Anka Márton! Lehet, hogy nem tudsz róla, de számos magyar, világsikerű, hihetetlenül értékes cég van, amelyek gyakorlatilag egy garázsból indultak.

Fiatal üzletemberek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fiatal üzletemberek

LogMeIn

Ha már a bevezetőben erről írtunk, mutassuk be őket elsőként. 2006-tól létezik ez a cégnév, 2009 óta jegyzik részvényeiket az amerikai részvénytőzsdén, a NASDAQ-on. Az elmúlt években 5 másik céget kebeleztek be. És hogy miből van ennyi pénzük, mivel foglalkoznak? Többek között egy nagyon hasznos alkalmazást kínálnak, amivel más gépekre lehet távolról felcsatlakozni, és így például megoldani annak kisebb hibáit, vagy új alkalmazásokat telepíteni. De a többi termékük is arra szolgál, hogy távoli munkacsoportok közötti hatékonyságot növeljék - és ebben nagyon jók.

Prezi

Így becézzük a prezentációkat. Erre sokági a Microsoft által kínált PowerPoint volt szinte az egyetlen alternatíva. Árvai Péter, Halácsy Péter és Somlai-Fischer Ádám 2008-ban szakított a hagyományos dia sorrenddel, egy sokkal látványosabb módot talált ki, amely akár egy nagy képre és annak részeire zoomol, közelít és távolít, nagyon-nagyon felhasználóbarát módon. A könnyű kezelhetőség és a látványos megoldások elérték céljukat, 2011-ben már pl. 6 millió fővel bővült a felhasználók adatbázisa, 2015-ben pedig már 60 millióan használták az alkalmazást. Ennek megfelelően alakult az árbevétel is, és már 2013-ban 100 millió dollár fölötti cégértékről beszéltek.

NNG

Budapesti alapítású cég, amely 2004-ben indult, és nagy közönség előtt először 2006-ban mutatkozott be. Ők is alkalmazást fejlesztenek, a világszerte ismert és kedvelt iGo navigációs alkalmazás az ő termékük. Igazi nagyágyúk, a Balogh Péter által vezetett cég mára több, mint 700 alkalmazottat foglalkoztat, és az eltelt kicsit több, mint 10 év alatt eljutottak addig, hogy a világ 10 vezető autóipari cége közül 7 az ő terméküket építi be. Éves árbevételük is ennek megfelelő, 2015-ben 26 288 millió forint volt.

Csak egy jó ötlet kellett, kitartás a megvalósításhoz, a folyamatos munka, és a cégek gyakorlatilag saját életre keltek.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...