2016.09.12. 19:14:49 10841 304

Magyar fizikus nyerte a GE globális kódfejtő versenyét
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szabó Zoltán 29 éves magyar fizikus nyerte a GE Twitteren zajló globális informatikai versenyét, amelyen a GE legokosabb számítógépeinek beszélgetését kellett megfejteniük a résztvevőknek.

Tablet, laptop - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tablet, laptop

Világszerte több mint ezer IT-szakember, szoftvermérnök és adattudós, valamint profi és amatőr programozó kapcsolódott be a játékba a Twitteren, hogy az informatikai és kódfejtő képességeiket felhasználva előrébb jussanak - közölte az esemény kommunikációjával foglalkozó cég hétfőn az MTI-vel.

A fiatal magyar szakember két hét alatt, elsőként fejtette meg a feladványt, így ő nyerte meg a tízezer dolláros díjat és emellett részt vehet a GE Minds + Machines elnevezésű, San Franciscóban megrendezendő novemberi konferenciáján is, ahol olyan szakemberekkel találkozhat, akik szintén megértik a mesterséges intelligencia emberi nyelvét.

A 29 éves magyar fizikus azért jelentkezett a versenyre, hogy a doktori értekezésének írása közben felfrissítse az elméjét.

A közlemény idézi Szabó Zoltánt, aki elmondta: "Ez volt a tökéletes kihívás számomra. Mivel a kriptográfia nagy szenvedélyemmé vált az elmúlt évben, így nem gondolkodtam sokat azon, hogy csatlakozzam a játékhoz. A játék első két feladata viszonylag könnyű volt, de a harmadik feladvány megoldása két hétig tartott."

Mint írják, Zoltán jelenleg azt várja, hogy a világ többi informatikusa is megfejtse a feladványt, mivel a verseny még nem zárult le.

A vállalat 25 ország IT szakértőit, szoftvermérnökeit, valamint profi és amatőr programozóit hívta játékba, hogy megfejtsék, miről beszélgetnek a GE számítógépei bináris nyelven, majd továbblépjenek a játékban. Több mint ezer szakember csatlakozott a játékhoz. Magyarország egyike azon országoknak, ahol a legmagasabb volt a résztvevők aránya.

Mint írják, az ipari internet - vagyis a gépek, személyek és adatok integrált hálózata - alapjaiban változtatja meg az életünket és kétszer annyi értéket állít majd elő, mint a polgári internet. Ezért kiemelten fontos a GE számára, hogy kapcsolatba lépjen a világ legokosabb, legtehetségesebb szoftvermérnökeivel és adattudósaival, akik a jövőben a digitális rendszerek tervezésével, fejlesztésével és működtetésével foglalkoznak majd, valamint digitális képességekkel láthatják el a vállalat által gyártott ipari termékeket és berendezéseket - olvasható a közleményben.

vrzs \ kpt

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...