2021.08.10. 11:30:00 9590 225

Macska a lakásban - Cseréld le a számukra mérgező szobanövényeidet!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Valóban minden beltéri növényed olyan, ami nem jelent veszélyt a macskádra? Hiába teszed a legbiztonságosabbnak hitt helyre, a cicusok nagyon leleményesek, ha a saját szórakoztatásukról van szó! Inkább ne legyen gond akkor sem, ha megrágcsálnak egy-két levelet!

Macska a lakásban - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Macska a lakásban

Sokféle, macskabarát zöld növényből válogathatunk, ha élővé, hangulatosabbá szeretnénk tenni az életterünket. A legjobb pedig, hogy listánkról válogatva gyönyörű, a levegőt is tisztító növényekkel tölthetitek meg otthonotokat.

Nem mérgező, zöld növények - kimondottan macskatartók számára:

Madárfészekpáfrány - Asplenium nidus

Természet a fürdőszobában? Ez a szokatlan megjelenésű növény szereti a magas páratartalmat és nem igényel sok természetes fényt sem. Azonban vigyázat! Optimális körülmények között igen terebélyesre is megnőhet az akár 1 méteresre is fejlődő leveleivel.

Nyílgyökér - Maranta leuconeura

Főként a semleges színpalettával rendelkező helyiségek dísze lehet a levelein feltűnő mintával kitűnő imádkozó növény. A napos, párás helyeket kedveli, ezért legalább a levelek párásítása idejéig macskák biztosan el fogja kerülni ezt a cserepet.

Pénzhozó fa - Pachira macrocarpa

A vadkakaóként is ismert növény fás szárait általában összefonják, ami, nem lepődjünk meg rajta, de csalogató létraként szolgálhat nyávogó háziállatunk számára. A növény trópusi hangulatot idéző levelei is ehetők, nem csupán a virágai és a termése.

Tillandsia - Ionantha Guatemala

Ez a különleges bromelia a levegő növények egyik legismertebb képviselője. Amellett, hogy kis helyet foglalnak el, megtisztítják otthonunk levegőjét és szép színeikkel fel is dobják azt. Gyakorta szobahőmérsékletű vízbe áztatva vagy rendszeresen párásítva leveleit sokáig élvezhetjük áldásos hatásukat.

Tompalevelű törpebors - Peperomia Obtusifolia

A vastag, lekerekített végű leveket és apró fehér virágokat hozó növény nem túl vízigényes, viszont a fényt (nem a tűző napot) annál jobban szereti. Nem nő túl magasra, inkább bokrosodik, így az olyan ablakpárkányon biztosan jó helyen lesz, ahonnan nem löki le a cicus.

(A legtöbb itt felsorolt növény kutyatartók számára is ajánlható!)

Ne feledjük, hogy még a nem mérgező növények megrágcsálása is okozhat gyomorpanaszokat, így érdemes a macska saját kis dolgai közelében (és a többi növénytől távol) tartani macskafüvet. Tanítsuk meg házi kedvencünknek, hogy ezt bátran elfogyaszthatja, míg a többi növény tabunak számít!

Forrás: www.goodhousekeeping.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...