2016.09.16. 17:20:48 9102 221

Lezárások, forgalomkorlátozások lesznek Budapesten péntektől vasárnapig
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Változik a fővárosi közlekedés péntek délutántól vasárnap késő estig a mobilitási hétvége és a Nemzeti Vágta miatt - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ pénteken az MTI-t.

Hősök tere, Budapest - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hősök tere, Budapest

A közlemény szerint péntektől jövő csütörtökig tizenötödik alkalommal rendezik meg a fenntartható városi közlekedést támogató európai mobilitási hetet. "Magyarország legnagyobb zöld eseményén", a mobilitási hétvégén az Andrássy úton idén is gyalogosok, kerékpárosok vehetik át az autósok helyét - írták.

Hétvégén tartják a Nemzeti Vágtát is, amely a Hősök tere és a Dózsa György út forgalmának korlátozásával jár.

Mivel több fő budapesti útvonalat lezárnak, változik az érintett közösségi közlekedési járatok forgalma: az 1-es metróé, a 20E, a 30-as, a 30A, a 46-os, a 98-as, a 105-ös, a 181-es, a 230-as, a 979-es és a 980-as buszoké, valamint a 70-es, a 75-ös és a 78-as trolibuszoké.

Az Andrássy utat az európai mobilitási hét keretében rendezendő családi hétvége miatt lezárják: péntek délután hat órától még csak a Dózsa György út és a Bajza utca között, majd éjféltől hétfő hajnali fél ötig már teljes hosszában, vagyis a Bajcsy-Zsilinszky útig.

Pénteken és szombaton, délután négy és este tíz között a Nagymező utcát is lezárják a Mozsár utca és az Andrássy út között a Pesti Broadway Fesztivál miatt - tették hozzá.

A Nemzeti Vágta miatt a Hősök terén és a Dózsa György úton lesznek forgalomkorlátozások a hétvégén. Péntek délután hat órától lezárják a Kós Károly sétány és az Állatkerti körút Hősök tere és Gundel Károly út közötti szakaszát, majd fél kilenctől a Hősök tere környezetét és az Olof Palme sétányt. Szombaton és vasárnap, reggel nyolc és este nyolc között pedig a Dózsa György út Városligeti fasor és Podmaniczky utca közötti szakaszát is lezárják.

Rendezvényt tartanak szombaton Ferencvárosban is a József Attila-lakótelepen, a Napfény utca Csengettyű utca és Lobogó utca közötti szakaszának délután három óráig tartó lezárásával.

Ugyancsak kerületi rendezvény miatt lezárják Rákosmentén a Ferihegyi utat a Pesti út és a Gyökér utca között szombaton - olvasható a közleményben.

A BKK korábban azt is közölte, hogy pályakarbantartás miatt pótlóbusz jár a hétvégén a 3-as metró helyett Újpest-Központ és a Deák Ferenc tér között. A pótlás miatt áthelyezik a 9-es, a 15-ös és 115-ös busz megállóit a Deák Ferenc téren.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. arról tájékoztatta pénteken az MTI-t, hogy szombaton és vasárnap mossák az Árpád hidat, emiatt 6.30-tól 13.30-ig egy forgalmi sávot részleges lezárnak majd. Szombaton a híd déli, vasárnap az északi oldalát mossák.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...