2016.03.31. 08:08:08 9933 294

Lenyűgöző! Elkészült a világ első, csak olajfestményekből álló filmje!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az Oszkár-díjas Breakthrough stúdió 2014-ben látott hozzá az akkor még szinte megvalósíthatatlannak tűnő projekthez, amelyben minden filmkockát olajfestmények alkotnak, és amely méltó tisztelgés lehet Vincent Van Gogh nagysága előtt. Nos, elkészült az első előzetes az animációs filmhez, és igazán lenyűgöző lett!

Loving Vincent | Fotó via youtube.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Loving Vincent | Fotó via youtube.com

A filmben másodpercenként 12 képet láthatunk, melyek mindegyikét kézzel festették. Több mint 100 festő dolgozott egyébként a festményeken, és mindegyiküknek meg kellett tanulnia ugyanazt a stílust (holland posztimpresszionista, azaz Van Gogh stílusa). A végeredmény egyszerűen elképesztő! Gyönyörű, ahogy megelevenednek ezek a csodaszép festmények! Érdekesség: a teljes filmhez több mint 56000 festmény készült.

A Loving Vincent (azaz Szerelmes vagy Szerető Vincent) c. filmet idén fogják bemutatni a moziban; természetesen a festő életét és halálának rejtélyes körülményeit dolgozza fel. Van Gogh egyébként március 30-án ünnepelné 163. születésnapját.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...