2022.03.15. 12:25:00 6628 260

Legyél egy-egy estére vérbeli olasz mamma a legtutibb pizzás trükkökkel!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Semmi sem hasonlítható a sütőben készülő pizza illatához: a friss tészta, a paradicsomos szósz és az olvadó sajt kombinációját nehéz felülmúlni. Hogy ne csak a pizzériák asztalainál üldögélve legyen részed ebben, tanulj meg isteni pizzát készíteni az otthonodban!

Pizza - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Pizza

Az otthoni pizza elkészítése hiába tűnhet ijesztő feladatnak, néhány apró trükk és tipp betartásával sokkal könnyebbé válik a sütési folyamat; nem mellesleg a pizzánk is sokkalta finomabb lesz.

1. Használj minőségi alapanyagokat!

Nem éri meg spórolni a minőséggel, amikor otthon készítünk pizzát, a jobb minőségű alapanyagok használatával a pizzád finomabb lesz akármelyiknél, ami a legtöbb étteremben kapható. Ügyelj arra is, hogy zsíros sajtokat használj a kellő mértékű olvadás érdekében!

2. Kerüld a sodrófa használatát!

Az olasz pizzakészítők hagyományosan kézzel gyúrják és dobják a tésztát. A sodrófa használatával nélkülözhetetlenek gázok tűnnek el a tésztából, aminek egy megkeményedett, tészta lesz a végeredménye, amelyet senki sem fogyaszt majd el jóízűen.

3. Kísérletezd ki a saját mártásodat!

A pizzaszósz az egyik legkönnyebben elkészíthető szósz, amely természetesen friss alapanyagokból lesz a legízletesebb! A paradicsomon, a hagymán és a fokhagymán kívül nem is lesz szükség más összetevőkre.

4. Ne pakold túl feltéttel a tésztát!

Ki ne szeretné a pizzaszószt és a sajtot? Azonban csak mértékkel adagold ezeket, mert túl sok belőlük tönkre teheti a tészta állagát. Ha azt szeretnéd, hogy a tészta széle puha és ropogós maradjon, akkor egy átlagos méretű pizzához, egy-egy csészényivel bőven elég lesz belőlük.

5. Sütés előtt főzd meg a feltétet!

Ha húsokat és zöldségeket szeretnél a pizzára tenni, minden feltétet főzz elő. Ugye, nem akarod alul- vagy túlsütni a feltéteket a sütőben? Ilyen módon elő kell készíteni pl. a szalonnát, a csirkemellet, és darált marhahúst. A kaliforniai paprikát (más magas víztartalmú zöldséggel együtt) és a hagymát enyhén meg kell dinsztelni, mert enélkül elég sok vizet engedve áztatja el a tésztát.

6. Rugaszkodj el a megszokott feltétektől!

Amennyiben úgy gondolod, hogy a klasszikus pepperoni és sajt kissé unalmas feltétek, kísérletezz szabadon azzal, amivel csak akarsz. A kreatív megoldásokból aztán örök kedvencek is kerekedhetnek!

7. Szerezz be pizzakövet!

A pizzakő a tökéletes pizza elengedhetetlen kelléke, ugyanis elnyeli a sütő hőjét és egyenletesen osztja el azt, így a tészta nem ég meg az alján sem. ennek hiányában használj fejjel lefelé fordított tepsit.

8. Ne zsírozd be a pizzasütőt (vagy a követ)!

Ez egy újabb olyan lépés, amelyet sokan figyelmen kívül hagynak a pizza házi készítésekor. Zsiradék használata helyett győződj meg arról, hogy megfelelő mennyisédű lisztet használtál-e.

+1. Használj lapátot!

Az otthoni pizzafőzés egyik legtrükkösebb része a pizza sütőbe történő behelyezése és kivétele. Hogy se a kezedet nem égesd el, se a pizza ne csússzon vagy essen le, óvatosan mozgasd egy megfelelő méretű pizzalapát segítségével.

Forrás: www.womendailymagazine.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...