2015.02.13. 19:41:43 8104 160

Lásd másként a világot! - Hololens
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A Microsoft a Windows 10 operációs rendszerrel egyidejűleg bemutatott egy másik újdonságot, a saját "okosszemüvegét". Ilyennel már próbálkoztak mások is - például a Google - több-kevesebb sikerrel.

Microsoft Hololens | Fotó: CNN.com, i2.cdn.turner.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Microsoft Hololens | Fotó: CNN.com, i2.cdn.turner.com

Csak a kütyük

Az elektronikai eszközökért rajongók azonnal ráharapnak az ilyen jellegű újdonságokra, mint tették azt például a Google Glass esetében. Azonban a Google nem igazán mutatta meg, hogy mire lehet használni az eszközt, inkább csak leszállította azt.

Ezzel szemben...

A Microsoft szemüvege a cég új operációs rendszerével együtt működve holografikusan jelenít meg számtalan alkalmazást úgy, hogy a környezetet is felhasználja. Így lesz például a nappali üres falából és egy videolejátszó programból hatalmas képernyős TV, vagy tehetjük az időjárás adatokat az ablakba - ha esetleg előre akarjuk látni, fog-e esni a következő órákban.

A környezeti elemek felhasználásával

A szemüveg működésének lényege, hogy a környezeti elemeket érzékeli, digitálisan feldolgozza, és azokat aktívan beépíti a megjeleníteni kívánt holografikus képekbe. Nagyon futurisztikusan hangzik, hogy úgy csevegjünk a Facebookon, hogy sem monitor, sem billentyűzet nincs előttünk. A képet mégis látjuk, akkorában, amekkorában szeretnénk.

Mikor?

Sajnos a megjelenésről, így a várható árról még nincs hivatalos információ. A Microsoft már többször tévedett a korábbi években, nem hittek a tabletekben, és nem támogatták igazán az érintőképernyős eszközöket sem. A lemaradás behozásához könnyen elképzelhető, hogy akár ár alatt is piacra kerül a készülék, a gyorsabb terjedés érdekében.

Forrás: microsoft.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mi köze van a szemed színének a személyiségedhez?

Arra a kérdésre, hogy mi a „legleleplezőbb” elem egy ember személyiségében, Natalie Engelbrecht pszichoterapeuta azt válaszolta, hogy: a szemszín. Mint kiderült, az egyik legfontosabb érzékszervünk színe nem csupán esztétikai értékkel bír, hanem néminemű betekintést enged az egyének „mikrokozmoszába” is. Megnézzük, milyen izgalmas sajátosságok derültek ki még látószervünk színe kapcsán.

Miről árulkodnak a több kultúrában titokzatosnak vélt anyajegyek?

A bőr fejlődési rendellenessége miatt kialakuló naevusokat a köznyelvben egyszerűen anyajegyekként ismerjük. A leggyakoribbak: a barna, esetenként fekete színű bőrfoltok, valamint az általában kidudorodó festékes anyajegyek, melyekből apró hajszálak nőnek ki. Egyéb típusai a szederjes anyajegyek, melyeket sok helyen „tűzfoltként” emlegetnek, a szivacsszerű barlangos érdaganatok, továbbá a ritkábban jelentkező faggyúmirigyes anyajegytípusok. Szinte minden kultúrában felfigyeltek ezekre a - többnyire veleszületett és ártalmatlan - „bőrlenyomatokra”, így nem meglepő, hogy a népi hiedelmekben, babonákban, mítoszokban is kiemelt helyhez jutottak.

Szabad szemmel is látható lesz öt égitest együttállása a nyári égbolton

Július 30-án hajnali fél négykor szabad szemmel is látható csillagászati jelenséget lehet majd megfigyelni a keleti égbolton, ahol öt égitest, a Fiastyúk csillaghalmaz, a holdsarló, a Mars, a Jupiter és a Bika csillagkép vörös csillaga, az Aldebaran kerül közel egymáshoz.