2017.10.24. 11:39:12 10754 300

Lakberendezés felsőfokon – Lásd 3D-ben ötleteidet!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mit nem adtam volna azért, ha pár évvel ezelőtt eszembe jut kutakodni, és ráleltem volna valamilyen pofás kis programra, amely megkönnyíti a közös családi fészek berendezését! Méricskélés, fejben elképzelés, papír fecnikre rajzolgatás, és a végeredmény mégis sántít? Biztosan ismerős számodra is ez a probléma, de időközben találtam megoldást!

Roomstyler használat közben - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Roomstyler használat közben

Még ha most nem is állsz egy költözés, vagy egy nagyobb lakásfelújítás/bútorcsere előtt, akkor is jobb lesz megjegyezni a Roomstyler nevű online lakberendező programot.

Mivel ez angol nyelven található csak meg, ezért az első használatához adunk egy kis segítséget.

  1. A teljes körű használatához regisztrálnod kell, ezért kattints a Register gombra. Felhasználónév/email cím és egy jelszó megadása lesz a feladatod. Itt lehetőség van arra is, hogy a facebook-fiókodon keresztül regisztrálj.
  2. A lap közepétől kissé jobbra az i - információs ikonra kattintva, majd a Watch tutorial videos lehetőséget választva oktató videók segítségével megismerhető a program használata.

  3. Az első lépésben végigmegyünk a legfelső ikon soron bal oldalt. Majd látni fogod, hogy számtalan minta van mindegyik opciónál betáplálva. Walls, azaz falak néven – megadhatod a szoba formáját, méreteit, itt is és a későbbiekben is a „fogd és vidd” módszert alkalmazva.

A nyílászárókat a 2. és 3. fülecskékre (Doors – ajtók, Windows – ablakok) kattintás után illesztheted a kívánt helyre a falakon. Megadható az is, hogy milyen magasan legyenek az ablakok.

Architecture név alatt különböző építészeti paneleket találsz, mint például lépcsők, kandallók, oszlopok és ventilátorok.

Az utolsó az ikonsorban a Garden, ez alatt különféle bel- és kültéri növényeket választhatsz ki.

  1. Most lássuk, hogy a függőlegesen elhelyezett kis ikonok mire valók: Build room layout – Ha bezártad ezt a baloldali menüsort, akkor ezzel az ikonnal újra megjeleníthető. Furnish your room - Különféle bútorok, berendezési tárgyak közül választhatsz helyiségenként, de ezek mérete nem változtatható. Ha valamelyik mégsem tetszik, csak kattints rá, és töröld a megjelenő kis piros x-et választva.

Decorate your room - Eldönthető, hogy milyen burkolatú legyen a szoba: parketta, szőnyeg vagy kő, illetve tapéta is lehet a falakon. Manage lights - világítótesteket is választhatsz, attól függően, hogy melyik helyiséget rendeznéd be.

  1. A jobb felső sarokban állítható be, hogy méterben (mtr) vagy lábban (ft) legyenek-e a méretek. Alapbeállítás a méter, ne állítsd át! Fent középen látsz még néhány lehetőséget. A nyilakat szerintem nem is kell magyarázni, viszont a behajtott sarkú kis lap alatt az alábbiak érhetőek még el: New – új lap, My rooms – a mentett helyiségeid, Save/Save as… - Mentés/M. másként…

Ha síkban elkészült a helyiség, 3D-s fotót is lekérhetsz róla – Take a 3D photo, erre azonban valamennyit várnod kell majd.

Létezik egy nagyon hasonló, Sweet Home 3D nevű program is, aminek nagy előnye, hogy ez magyarul is elérhető, online regisztrációval vagy a gépedre letöltve használható.

Forrás: roomstyler.com/3dplanner

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...