2016.12.12. 16:00:37 10761 304

Kutyapanzió körkép – ízelítő egy állati nyaraláshoz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az ünnepek, a téli szünet sokunknak nem csak egy kis pihenést és persze az ünnep miatti totális felfordulást jelenti, hanem azt is, hogy végre van alkalom, lehetőség és idő meglátogatni a vidéki, külföldi rokonokat, barátokat. Esetleg elutazni egy pár napra wellneszezni, vagy egy-két hétre síelni. De mi lesz a kedvencekkel?

kutyapanzió - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com kutyapanzió

Akinek házikedvence van, bizony, azzal is számolnia kell, hogy nem minden állat veszi könnyen az utazást, sőt, vannak olyan helyek, ahová egyszerűen nincs lehetőségünk magunkkal vinni a kétlábpluszos társunkat. Ezért azonban nem kell lemondanunk a több napos túrákról, hiszen szerencsére most már a kutyusunk, cicánk is számára kedvező nyaraláson - telelésen - vehet részt.

A háziállatok részére kialakított panziók kiválasztása persze komoly bizalmi játék, hiszen valaki számunkra fontosnak keresünk helyet, a lehető legjobb helyen. A legtöbb kutyapanziónak van saját honlapja, amiről tájékozódhatunk az alapelveket tekintve, de fontos az is, hogy személyes kontaktot teremtsünk a panzió dolgozóival, tulajdonosával, és, hogy tapasztalati véleményeknek is teret adjunk a döntésünkkor. Íme, néhány különleges lehetőség a kutyánk biztonságos elhelyezésére!

Játszótér

A Dog Garden Székesfehérvári óvoda, kifejezetten kutya-idilli környezetben várja a négylábú kis barátunkat. Nincsenek ijesztő kennelek, viszont kutyatrénerek által felügyelt környezet, fűtött kutya-lakok és jó társaság igen. Ezek mind nagyon fontos szempontok, ahogyan az is, hogy egy viszonylag kötött napirend segíti a kedvencünk beszokását és nyugalmát, így a gazdi pár napos nélkülözése sem lesz törés az állatka életében. A Dog Garden csapatának kutyák iránt érzett gondoskodó okos szereleméről tanúskodnak a csoport Facebook oldalán időről-időre, kedves történetekkel megosztott képek is. Szeretetteljes, biztonságos, szakértő környezet kipipálva!

Kutya-kolesz

Az ország déli részén, Baranya megyében található a Baranyadog bentlakásos kutyaiskola. Ez bizony nemcsak utazás esetén lehet jó megoldás főként a környéken élőknek, hanem akkor is, hogyha valahol elakadtunk a kedvencük szocializálásában, képzésében. Persze itt a hobbiállat képzésre gondoljunk, ne a smasszerkutyákra.Igaz, általában a gazdi következetlenségén múlik az, hogyha egy kutyus nem hallgat a kétlábújára, de azért ha az eb már érti mit várna tőle, akkor a gazdit is könnyebb „megnevelni”. Többgyerekeseknél új állat érkezése esetén is nagy segítség lehet, illetve azért is hasznos egy-egy ilyen bentlakásos kutyasuli, mert biztosak lehetünk benne, hogy a kutyánk is izgalmasan tölti az idejét, amíg mi pihenünk, hiszen nekik játék a tanulás!

Speciális igényekhez

Ismét egy kicsit más profilt képvisel a szintén Székesfehérváron található Aplha-Vet kutyapanzió. Mivel egyben állatkórház is, és folyamatos állatorvosi felügyelet is része a panzióztatásnak, ezért ide akár a betegeskedő kedvencünket is hozhatjuk. A speciális diétára, vagy mozgás igényekre a legtöbb kutyapanzióban egyébként is odafigyelnek, de például egy epilepsziás vagy más problémával együtt élő kutyust talán nyugodtabb szívvel bízunk állatorvosok felügyeletére az utazásunk során. Természetesen a napi többszöri séta, játék itt is része a kutyanyaralásnak.

Kölcsön család

A családi kutyusunk persze családi környezetben érzi leginkább otthon magát, ezen az elven várja otthonos környezetben, kennel mentesen a Heves megyei Rezidencia kutyapanzió kis vendégeit. A családi hangulat és a kutyapajtások segítenek feledtetni kedvencünkkel a gazdi utáni vágyakozást.

Persze a legjobb, ha a lakhelyünk közelében találunk kutya vagy macska panziót, ebben a helyi állatorvosoktól, kutyakozmetikusoktól vagy az internetről szerezhetünk tájékoztatást, ki az, akit szívből ajánlanak a környékünkön. Érdemes véleményeket is keresni az adott helyről. Utána kell járni annak is, hogy a kutya eledelét nekünk kell vinni, vagy teljes ellátást fog kapni.

kislolli

Forrás: kutyabarat.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Feszült vagy? – 2+1 instant tipp a gyors nyugalomért

Van az úgy, hogy minden összejön, és a stressz-szinted az egekben. Azt veszed észre, hogy egész nap be vagy feszülve, és lassan már nem tudsz koncentrálni, mert annyi a megoldandó feladat, hogy úgy érzed, egyszerűen belefulladsz. Van az a pont, mikor Neked kell eldöntened: elsüllyedsz a stressztengerben, vagy megállsz egy pillanatra és megpróbálsz megnyugodni.

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

A lakberendezés pszichológiája

Az otthon a személyiség egyik legkézzelfoghatóbb és legszembetűnőbb kifejezője. A lakberendezés erőteljes hatást gyakorol a közérzetre, a hangulatunkra, a kreativitásunkra és a motivációinkra egyaránt. Ahogy a dal is mondja: Ezek csak házak, az otthon az valami más. De vajon mitől válik mássá? Mi teszi egyedivé, személyre szabottá? Mi az a többletérték, aminek a jelenlétében azt mondhatjuk: „az enyém”? És milyen szerepet játszik mindebben a lakberendezés?