2019.04.10. 13:43:22 11078 330

Kucsmagombás mártás – ínycsiklandó fogás sült húsokhoz!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A kucsmagomba szezonja éppen most van, és egy rendkívül ízletes gombafajról van szó, amit akár szárítva is megvásárolhatunk. Egy dologra kell vigyázni: ezt a gombát alaposan meg kell mosni, mert a kis lemezkékben sokféle dolog megbújhat – homok, apró kavics, de az ízéért megéri!

Kucsmagomba - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kucsmagomba

Sült húsokhoz ínycsiklandó mártást varázsolhatunk már 5 dkg kucsmagombával is. A sertés szűzérme például rendkívül jól illik hozzá, de aki nem szereti a sertés természetesen csirkével is elkészítheti, hiszen a mártással nem lesz száraz a hús.

Tejszínes kucsmagomba mártás - recept:

A választott húsféleséget szeleteljük fel, fűszerezzük be sóval, borssal és süssük pirosra egy kis vajjal kikent serpenyőben, majd vegyük ki belőle és tartsuk melegen egy jénai tálban. Öntsük fel a serpenyőben maradt vajat 2 dl fehérborral, és oldjuk fel a húsdarabkákat – ez nagyon jó ízt ad majd a szószunknak. Hozzáadunk 5 gramm alaposan megmosott kucsmagombát, amit pár percig párolunk, hogy megpuhuljon, ehhez hozzáadunk egy kisfej vörös hagymát, amit előzetesen vagy a hús sütés közben megpároltunk. Egy lapos kiskanálnyi kakukkfűvel, 1 zúzott fokhagymával, egy kanálnyi mustárral - vagy esetleg egy kis balzsamecettel -, sóval, borssal ízesítjük, majd az egészet felöntjük még 2 deciliternyi zsíros tejszínnel. Egyet forralunk rajta, de csak röviden, majd kislángra vesszük, és belehelyezzük a szószba a húsdarabokat, és készen is vagyunk!

Proaktív tipp: A húst szeletben vagy akár csíkokra vágva is előkészíthetjük. A kucsmagombát természetesen másfajta gombával is helyettesíthetjük, de abban az esetben több gombafélét használjunk. Köretként tökéletes hozzá a rizs, és egy citromos-olívaolajas jégsaláta tállal sem fogunk mellé lőni.

Jó étvágyat kívánunk!

Az alapreceptet a mindmegette.hu oldalán fedeztük fel, ezt alakítottuk ízlésünknek megfelelően.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...