2020.03.16. 20:55:39 9047 247

Koronavírus - A kórházakban szüneteltetnek egyes műtéteket és vizsgálatokat
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Országszerte szüneteltetik a kórházak a halasztható műtéteket és vizsgálatokat a koronavírus-fertőzés miatt, csak a sürgősségi beavatkozásokat végzik el. A leletkiadásokat is szüneteltetik. A diagnosztikai eljárások eredményei az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Téren (https://www.eeszt.gov.hu/hu/nyito-oldal) keresztül tölthetők le.

Műtét - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Műtét

A Budai Egészségközpont Kft. (BEK) az operatív törzzsel kapcsolatba lépve felajánlotta fekvőbeteg-ellátó kapacitásait - közölte az intézmény hétfőn az MTI-vel. A múlt vasárnaptól teljes egészében felfüggesztették magánrendeléseiket és az általuk működtetett Országos Gerincgyógyászati Központ nem akut betegellátását. Az akut gerincsebészeti ellátás eddigi feltételei az intézetben továbbra is adottak - tudatták.

Ezen kívül a BEK Királyhágó úti kórháza a napokban járványkórházzá alakul. Intézkedtek húsz, tartós lélegeztetésre alkalmas altatógép azonnali beszerzéséről is.

A Zala Megyei Szent Rafael Kórház a honlapján azt írta, hogy Zalaegerszegen keddtől kizárólag a sürgősségi beavatkozásokat végzik el. Járóbeteg-ellátásra, diagnosztikai vizsgálatokra, a központi laboratóriumba kizárólag sürgős megjelölésű beutalóval érkezhetnek betegek. A szűrővizsgálatok - köztük a tüdőszűrés, valamint a fizioterápiás osztályon a járóbetegek ellátása - átmenetileg szünetelnek. Az onkológiai betegek megkezdett terápiája folytatódik, az operációk sürgősségéről az onkoteam dönt, az osztályon fekvő betegek közül mindazokat, akiknek ápolása otthoni környezetben folytatható, hazaengedik.

Nagykanizsán, a Kanizsai Dorottya Kórház keddtől csak a heveny megbetegedésekhez társuló egészségügyi ellátást tudja biztosítani. Képalkotó vizsgálatokra, illetve laborvizsgálathoz szükséges vérmintavételre csakis indokolt esetben, orvosi egyeztetés után érkezhetnek páciensek. A tartós betegségekben szenvedők, illetve az onkológiai gondozáson résztvevők gyógyszerigényüket telefonon tudják jelezni, majd e-recepteket kapnak a szakorvosoktól.

A Tolna Megyei Balassa János Kórház a honlapján arra kéri a betegeket, hogy csak halaszthatatlan egészségügyi probléma esetén keressék fel az intézményt. A kórház járóbeteg-ellátó részlegeiben csak a hirtelen jelentkező, életet veszélyeztető esetekben vagy tartós egészségkárosodás elkerülése miatt látják el a betegeket, és elvégzik a varratszedést, gipszlevételt, kötést cserélnek. A betegek az elmaradt vizsgálatokra a járványügyi veszélyhelyzet után kérhetnek időpontot - írták.

A szombathelyi Markusovszky Kórházban mind a járóbeteg-ellátásban, mind a fekvőbeteg-ellátásban szüneteltetik a halasztható beavatkozásokat, csak a sürgősségi eseteket látják el.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház (SZSZBMK) négy tagkórházában és telephelyein elmaradnak a kiírt műtétek és vizsgálatok, valamint előjegyzéseket sem adnak és kontrollvizsgálatokat sem végeznek - közölte a gyógyintézmény az MTI-vel. E beavatkozásokat csak sürgős, életveszélyes esetekben, vagy állapotromlás veszélye esetén végzik el.

Az SZSZBMK kórházaiban jelenleg a látogatási tilalom további szigorítása zajlik és új elkülönítőket alakítanak ki. Szünetel a leletkiadás, a kórházakban végzett diagnosztikai eljárások eredményei az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Téren (https://www.eeszt.gov.hu/hu/nyito-oldal) keresztül online tölthetőek le.

A megye gyógyintézményeiben hétfőtől szünetel a tüdőszűrés is. Az azonnali beavatkozást igénylő esetek mellett kizárólag olyan munkavállalók szűrését végezik el, akiknek foglalkozás-egészségügyi szakorvosa beutalón igazolja, hogy a vizsgálat elengedhetetlen a munkavégzéshez vagy a munkába álláshoz. Az emlőcentrum csak sürgős esetekben végez vizsgálatokat, ilyen például a klinikai és daganatgyanús esetek diagnosztizálása - tudatták.

A győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban is szüneteltetik hétfőtől a halasztható ellátásokat - tájékoztatta az intézmény főigazgatója az MTI-t. Tamás László János közleménye szerint ez az egynapos, az ambuláns és a járóbeteg szakellátást érinti. A sürgős esetek, a súlyos egészségkárosodás veszélye miatti és a legalább két hónapig nem halasztható betegségek ellátása folyamatos.

Szüneteltetik továbbá a szűréseket, a kontroll vizsgálatokat, a fogorvosi ellátást, az ütemezett kivizsgálásokat és a gondozást. Ezek alól az állapotromlással járó beavatkozások képeznek kivételt, egyebek mellett a varratszedés, a nem halasztható kötés, a gipszeltávolítás, vagy a terhesgondozás.

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban és rendelőintézeteiben, mind a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházban látogatási tilalom van érvényben. Járóbeteg-ellátás keretében kizárólag a sürgős, tartós egészségkárosodás veszélyét jelentő eseteket látják el, a tervezhető, nem sürgős ellátásokat átmenetileg szüneteltetik.

Székesfehérváron a működés átszervezésével - egy külön épületben - hatvanöt új helyet biztosítottak a jelenleg is meglévő infektológiai ágyakon felül, a szükséges orvosi és ápolószemélyzet is rendelkezésre áll - tudatták hétfőn az MTI-vel.

Dunaújvárosban egyes fekvőbeteg-osztályokat összevontak, hogy az így felszabaduló helyeken infektológiai ellátást végezhessenek két épületszárnyban, továbbá a katasztrófavédelem segítségével a közeljövőben előszűrő sátrat állítanak fel, a sürgősségi betegfelvételre ezen keresztül lehet eljutni.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...