2020.03.29. 13:35:26 7464 219

Kisgyerekkel a négy fal között
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nyilván egy kisgyerekes családban sem ez az első eset, hogy a gyerkőccel a lakásba szorulunk. Ám az biztos, hogy ez a leghosszabb idő, amit kénytelenek vagyunk odabent tölteni. Hiszen eddig megúsztuk egy-két esős nappal, most viszont hetek állnak mögöttünk, és ki tudja, még mennyi idő előttünk.

Óvodás gyermek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Óvodás gyermek

A helyzet nem egyszerű, de szerencsére, néhány ötlet azért a rendelkezésünkre áll, hogy könnyebben elviselhető legyen ez az időszak.

Míg az iskolás gyerekekkel már nagyjából kialakult a napirend, hiszen a digitális oktatásnak, a folyamatos feladatoknak köszönhetően ők vagy a szülők is rá voltak kényszerülve bizonyos rendszer kialakítására, addig az ovisoknál kicsit más helyzet. Az apróságok ugyan ideig-óráig elvannak egyedül, teljesen belemélyülnek a játékba, aztán beüt a krach, és a friss levegő, kinti mozgás hiánya bizony hamar meglátszik a viselkedésünkön. Bizony, jönnek, egyre gyakrabban a hisztik, érthetetlen, vagyis nagyon is érthető kirohanások, nyűgösség.

Hogy csempésszünk némi rendszert a legkisebbek életébe (is)?

  • Elsőként a saját házunk táján nézzünk körül! Bizony, mi szülők sem kényelmesedhetünk bele a ránk szakadt home office hozta kényelembe! Reggel időben fel kell kelnünk, és bizonyos teendőket ezután is el kell végeznünk még a gyerkőc ébredése előtt.

  • Ugyan a televízió nagy segítség lehet, de figyeljünk rá, hogy még a legapróbbak se töltsék az egész délelőttöt a készülék előtt.

  • Adjunk nekik is feladatot! Amíg mi dolgozunk, addig a gyerkőcöknek is belefér egy kis „munka”. Jöhetnek az online letölthető, nyomtatható feladatlapok, színezők. Jön a húsvét (vagy a karácsony, azt majd az időjárás eldönti:-)), keressetek ehhez passzoló feladatokat, színezni-, festenivalókat.

  • Hogy már a nap is jól induljon! Építsetek bunkert takarókból, párnákból, szigorúan mosakodás, fogmosás, felöltözés, esetleg reggeli után.

  • Legyen rendhagyó az ebédszünet! Ha a szabadban most nem lehet, mi lenne, ha a nappali közepén piknikeznétek? Terítsetek le egy plédet, és jöhet a közös, finom ebéd. Persze, az sem árt, ha az ebéd stílusa ehhez passzol!

  • Elő a só-liszt gyurma receptekkel! Készítsetek egy nagy adagot, és amíg Te dolgozol, addig a legapróbbak elkészíthetik életük alkotásait!

  • Ha lejárt a munkaidő és a délutáni szunyókálásnak is vége, jöhet egy kis mozi, ugye? Válasszátok ki együtt a mesét, amit megnéztek majd! Sötétítsetek be, és a pattogatott kukorica sem maradhat el!

  • Süssetek közösen valami finomat! Ha befejezted a munkát, eljöhet a közös sütögetés ideje!

  • Egy kicsi mozgás mindenkinek kell! A gyerekeknek nem is kicsi, hanem nagyon is sok mozgás! Készítsetek szigetelőszalag segítségével ugróiskolát a lakásban! De összeválogathattok közös kedvenc dalokat, és indulhat a diszkó!

  • Használjátok ki a közvetítéseket! Színházak, sőt bábszínházak is sugároznak előadásokat, így a kultúra sem hiányzik majd az életetekből!

Ami a legfontosabb, érdemes a legapróbbakban is tudatosítani, főleg, ha a szülők home office-olnak, hogy ugyan most mindenki otthon van, sajnos ez nem egyenlő a hétvégével, mert a szülőknek dolgozni kell. Viszont a hétvégéket maximálisan használjuk ki, és töltsük hasznosan az apróságokkal minden percét!

Ötlet: evamagazin.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...