2022.05.06. 12:40:08 6038 263

Kis udvarban is lehet kertészkedni - Helytakarékos ötletek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem kell több ezer négyzetméteres udvarral rendelkezned ahhoz, hogy kertészkedhess. Már néhány négyzetméternyi terasz is elegendő lehet egy-egy paradicsompalánta nevelgetéséhez, ha pedig van egy 200 négyzetméteres kis telked az maga lehet a Paradicsom számodra. Íme, néhány ötlet, hogyan és miként fogj hozzá.

Függőleges kert - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Függőleges kert

A mai zöldség árak és az élet kiszámíthatatlansága miatt egyre több emberben megfogalmazódik a gondolat, hogy milyen jó is lenne egy saját kis veteményes kert. Szuper érzés elszórni egy kis magot tavasszal, locsolgatni és figyelni, ahogy növekszik a növény, végül pedig leszüretelni és elfogyasztani a termést. Nincs azonban mindenkinek méretes udvara... Szerencsére vannak kreatív ötletek!

Multi funkciós magas ágyás

Egy-egy magaságyásban kényelmesen ültethetsz különböző növényeket. Elég egy-pár bokornyit ültetned, amit a család egyszerre elfogyaszt a kedvenc zöldségeitekből.

Raklap kert

Raklapból varázslatos kis kerteket lehet összeütni, akár magaságyás akár függőleges kertnek jó alapanyag.

Függőleges kertészkedés

A függőleges kertészkedés hatalmas divat lett világszerte, annyira népszerű, hogy még könyv is íródott róla (Dr. Folko Kullmann: Függőleges kertészkedés). Az egyre szűkülő életterek és az egyre nagyobb igény arra, hogy saját magunk által termesztett friss zöldséget és gyümölcsöt ehessünk létrehozta az igényt a zöld falak, falpanelek, nemez zsebek, különböző egymásra épülő moduláris kerti ötletek megvalósításához. Természetesen nemcsak zöldségeket vagy gyümölcsöket, hanem dísznövényeket is lehetséges így ültetni.

Cserepek, kaspók, balkonládák

Paprikát, paradicsomot, chilit, salátákat és fűszernövényeket simán ültethetsz kisebb és nagyobb cserepekbe, balkonládákba. Még jól is mutatnak az udvarban vagy a teraszon!

Mit érdemes?

Bármit, aminek kicsi a térigénye, tehát az uborka és a tökfélék nem jó választás, de például a fent is említett paradicsom, paprika, hagyma, retek, eper és így tovább simán elférnek - kis túlzással - egy zsebkendőnyi területen is. :)

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ne hagyd a tornazsák és az iskolatáska tisztítását augusztusra! Így csináld!

Az iskolába járás, a túrázás vagy akár csak egy nap eltöltése a parkban mind-mind látható nyomot hagyhat a hátizsákokon. Az rendben van, hogy hazaérve egy fertőtlenítő törlőkendővel letöröljük kívülről a táska anyagát, de ez nem elég, rendszeresen időt kell szánnunk az alapos tisztításra. A különböző foltok és az általános szennyeződések a helyes módszerrel könnyen kitisztíthatók, így gyakorlatilag teljesen újnak tűnhet az adott darab.

Egy szál levendula. Nem is gondolnád, mi mindenre jó

A levendula nagyon régóta életünk szerves része. Ma már nem csak mint gyógynövény, hanem mint eszköz is szerepel a médiában és közösségi médiában arra emlékeztetve az embereket, hogy a legegyszerűbb kis mezei növény is milyen csoda lehet egy fotón. Előszeretettel használjuk képi háttérként a lélegzetelállító levendula mezőket és a levendula mintás háztartási eszközök, használati és dísztárgyak divatja sosem múlik el. Nézzük, ezeken kívül mi mindenre lehet még jó és hasznunkra ez a különleges növény.

Szuper málnás jeges tea, ha gyümölcsös hűsítőre vágysz

Végre itt a nyár, a finomabbnál finomabb zöldségek, gyümölcsök időszaka. Ilyenkor alig-alig bírunk betelni a roppanós cseresznyével, a mézédes dinnyével, vagy az isteni bogyósokkal, mint mondjuk az eper vagy a málna. Ha utóbbival nem bírsz betelni, és a jeges tea is nagy nyári kedvenced, ötvözd a kettőt!