2022.05.06. 12:40:08 8047 269

Kis udvarban is lehet kertészkedni - Helytakarékos ötletek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem kell több ezer négyzetméteres udvarral rendelkezned ahhoz, hogy kertészkedhess. Már néhány négyzetméternyi terasz is elegendő lehet egy-egy paradicsompalánta nevelgetéséhez, ha pedig van egy 200 négyzetméteres kis telked az maga lehet a Paradicsom számodra. Íme, néhány ötlet, hogyan és miként fogj hozzá.

Függőleges kert - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Függőleges kert

A mai zöldség árak és az élet kiszámíthatatlansága miatt egyre több emberben megfogalmazódik a gondolat, hogy milyen jó is lenne egy saját kis veteményes kert. Szuper érzés elszórni egy kis magot tavasszal, locsolgatni és figyelni, ahogy növekszik a növény, végül pedig leszüretelni és elfogyasztani a termést. Nincs azonban mindenkinek méretes udvara... Szerencsére vannak kreatív ötletek!

Multi funkciós magas ágyás

Egy-egy magaságyásban kényelmesen ültethetsz különböző növényeket. Elég egy-pár bokornyit ültetned, amit a család egyszerre elfogyaszt a kedvenc zöldségeitekből.

Raklap kert

Raklapból varázslatos kis kerteket lehet összeütni, akár magaságyás akár függőleges kertnek jó alapanyag.

Függőleges kertészkedés

A függőleges kertészkedés hatalmas divat lett világszerte, annyira népszerű, hogy még könyv is íródott róla (Dr. Folko Kullmann: Függőleges kertészkedés). Az egyre szűkülő életterek és az egyre nagyobb igény arra, hogy saját magunk által termesztett friss zöldséget és gyümölcsöt ehessünk létrehozta az igényt a zöld falak, falpanelek, nemez zsebek, különböző egymásra épülő moduláris kerti ötletek megvalósításához. Természetesen nemcsak zöldségeket vagy gyümölcsöket, hanem dísznövényeket is lehetséges így ültetni.

Cserepek, kaspók, balkonládák

Paprikát, paradicsomot, chilit, salátákat és fűszernövényeket simán ültethetsz kisebb és nagyobb cserepekbe, balkonládákba. Még jól is mutatnak az udvarban vagy a teraszon!

Mit érdemes?

Bármit, aminek kicsi a térigénye, tehát az uborka és a tökfélék nem jó választás, de például a fent is említett paradicsom, paprika, hagyma, retek, eper és így tovább simán elférnek - kis túlzással - egy zsebkendőnyi területen is. :)

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A „luxusgyümölcs”, ami Kelet-Ázsiában a halhatatlanságot jelképezi + recept

Nem csupán Weöres Sándor Kert című kedves versében terem a vaj-alma, a saláta-bokorka, az érett, piros alma és a puha szőlő társaságában méz-körte, hanem a világ számos táján. A különféle kultúrákban pedig gazdag történelmi múlttal büszkélkedhet ez a gyümölcsféle, mely immár különleges művészeti megoldással is bír, mégpedig a Buddha alakú körte formájában. Ezeket a kreatív kínai gazdák által formált és gondozott „körteszobrokat” luxusgyümölcsként tartják számon. Milyen titkokat fed fel magáról ez a rózsafélék családjába tartozó növény?

Habkönnyű tojáslikőrös süti – Nyáresti beszélgetések tökéletes kiegészítője lesz!

Édességre vágysz, de nem akarsz túl sok időt a konyhában bíbelődni? Legyen gyorsan elkészíthető, de a kiadós is? Fel van adva a lecke, de megkíséreljük a lehetetlent, és adunk neked egy szívet melengető, gyorsan elkészíthető, mégis laktató sütit. Csődítsd össze a családot, barátokat, mert pikk és pakk, kész is lesz!

Még a széltől is óvnád? – Ne tedd, mert sokat árthatsz neki!

Az, hogy mindig mindentől meg akarjuk védeni a gyerekünket, gyakran az őszinte szeretet és gondoskodás jele. Azonban ha túlságosan óvjuk őket, az akadályozhatja a fejlődésüket és az önállóságukat. A kihívásokkal és nehézségekkel való szembenézés, vagyis a szembenézésre való megtanítás is a nevelői feladatok része.