2018.03.26. 14:58:07 13402 458

Ki mint vet - Jöhet a kerti terv!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Épp itt az ideje, hogy vessünk némi pillantást a naptárra, és sovány malac vágtában tervezzük meg, milyen zöldségeket szeretnénk a konyhakertünkbe. Ugyanis kopogtat a szezon, a munka nem vár, és lassan tényleg igazi tavasz lesz. Mivel a fagyok szépen lassan eltűnni látszanak, és egyre melegebb lesz az idő, megkezdhetjük az első magok elvetését kertünkben.

Saláta palánta - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Saláta palánta

Mielőtt nekiesünk a feladatnak, érdemes egy tervet kovácsolni arra vonatkozóan, hogy milyen zöldségekre vágyunk, mit fogyaszt a család szívesen, mi az, amit mindenképp otthon szeretnénk megtermelni.

Hagyma, sárgarépa, fehérrépa

Zöldség zöldség hátán, de nincs is annál jobb, mint amikor egy lusta tavaszi reggelen a saját kertünkből szedett saját hagymánkat sütjük a saját rántottánkba. No de ne szaladjunk ennyire előre. Az előkészített talajba lassan elvethetjük azokat a magokat, amelyek jól bírják az alacsonyabb hőmérsékletet. Sárgarépával, fehérrépával, hónapos retekkel, fejes salátával például érdemes ilyenkor már foglalkozni. Nyugodtan eldughatjuk a földbe az újhagymát is.

Palánta

Paprikát, paradicsomot érdemes palántázni. Ezt nyugodtan megtehetjük otthonunk melegében már ilyenkorra bőven, de az is érthető, ha valaki nem szeretne ezzel foglalkozni. Annak remek lehetőségek nyújtanak a piacok, kertészetek, ahol pompás palántákat lehet kapni ültetésre kész állapotban. Azért a palánták kiültetésével még várjunk, amikor már tartósan meleg az idő, akkor tegyük ezt meg, jócskán benne a tavaszban már.

Fűszernövények

Ha nem csak a konyha ablakpárkányán szeretnénk dézsában nevelni fűszernövényeket, hanem a kertben is kialakítanánk egy kis sarkot, akkor érdemes egyes növények magjait már ilyenkor elvetni. Ilyenkor már elszórhatjuk a bazsalikom, a citromfű, a kapor vagy a koriander magját.

Nyugodtan mondhatjuk tehát, hogy a feladatok mostantól kezdve nem fognak elfogyni. De tényleg kevés dolog jobb annál, mint amikor a megkívánt zöldséget a saját kertünkből akasztjuk le.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...